26. 9. 2022

Novinka pod lupou: Crossfire (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Crossfire
Žánr thriller, drama, minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 20. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Keeley Hawes

O čem to je?

Děj se odehrává v luxusním letovisku na Kanárských ostrovech. Jo si s rodinou a přáteli užívá dovolenou snů. Klid se promění v noční můru, když se celým komplexem rozlehne střelba mstících se ozbrojenců.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jako by nestačilo, že jsem vždycky mrtvá strachy z letadla, ještě mě strašte, že i v cílové destinaci u moře mě někdo může zabít!

Ale zpět k pilotu. Super hutná atmosféra. BBC umí udělat poutavá thrillerová dramata, když chce, a tohle se opravdu povedlo. První díl nabízí napětí, akci, neokoukané prostředí i příběh, ale převevším zaručeně navnadí na sledování dalších epizod.

Postav je tu poměrně hodně, ale jde se v nich bez problémů vyznat. I když… děti tam lítají páté přes deváté, ale dospělí jsou v pohodě. Jsem zvědavá, kdo všechno (ne)přežije tuhle situaci, kterou by neměl nikdo nikdy zažít. Ani si to nedokážu představit, protože už jen při sledování jsem měla úplně stažený žaludek.

Seriál hodně povedeně pracuje s atmosférou. Opravdu jsem skoro ani nemrkala, celou dobu jsem měla oči přilepené k obrazovce, aby mi něco neuteklo. Myslím, že to drama v osobních životech hrdinů je nadbytečné, úplně by stačila tahle hlavní zápletka. Ale i tak paráda, těším se na další díly.

  • napjatá atmosféra
  • prostředí dovolenkového resortu
  • upoutá pozornost a navnadí na další sledování
  • herecké výkony
  • zbytečné osobní drama hrdinů
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
suzuki051cj

suzuki051cj

Keď sa Ti páčila tá miniséria, nemohla by si sa pustiť do prekladu? Má to len 3 časti. Vopred vďaka...
před 85 týdny
ragelly

ragelly

Nedělám překlady, pardon.
před 85 týdny
Další články k tématu