16. 7. 2022

Novinka pod lupou: Praha – den & noc (Voyo)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Praha – den & noc
Žánr drama, reality show, soap opera
Stanice Nova Fun / Voyo
Premiéra 11. 7. 2022
Vysílání pravidelně několikrát do týdne
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají

O čem to je?

Česká verze německé hrané reality show Berlin – Tag & Nacht. Joe pronajímá pokoje v pražském bytě mladým lidem, kteří si do města přišli splnit své sny. Sám si toho už prožil dost od vekslování, přes dělání DJe až po provozování autoservisu. Společný prostor bytu sdílí stále pozitivní Sofi, která roznáší letáky a žije z peněz otce, snaží se však prosadit jako zpěvačka a influencerka; temperamentní princezna Leyla, sebevědomá Aňa, hasič Marek, povalečský Olda, který je pro každou párty, a do party má brzo přibýt i naivka Míša, která se přistěhovala z Ostravy s touhou stát se herečkou a shodou okolností je Markovou bývalou. První drama je tak na cestě…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak to byl jeden velký cringe od začátku do konce. Úvodní scéna mi evokovala The Hills, jednu z mých oblíbených „realitek“. Vlastně je to úplně stejný koncept, taková reality show se scénářem, aby se uměle vyvolávaly konfrontace, drama a prostě to pro diváky bylo atraktivní.

Ale je pravda, že The Hills jsem milovala, když mi bylo čerstvě 18. Teď už to pro mě nefunguje. Možná je to tím, že nejsem úplně cílovka pro domácí tvorbu, kor reality shows. Ale spíš si myslím, že to je postavami, které jsou pro mě fakt nesympatické.

Naopak se mi líbí hudba, je svěží, moderní, plná energie. Opět musím vyvodit podobnost s The Hills, kde byla hudba jedna z nejlepších částí. Dokonce mi nevadí ani ty „zpovědnice“, které jsou vytvořené moderně a la Tik Tok.

Za mě selhávají postavy a neskutečně cringe story. Proč jsou vždycky všichni spolubydlící nasáčkovaní na dvou metrech v kuchyni? Jasně, je to hraná realitka, potřebujou tam mít ty jedovaté pohledy a poznámky. Ale přijde mi to hrozně nereálné a bylo mi hrozně za postavy – pocit, který při sledování něčeho moc mít nechcete.

  • hudba
  • dobrý koncept
  • postavy
  • je to celé hrozně velký cringe
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
F.Valek

F.Valek

Díky, takže přesně jak jsem předpokládal a přesně to, co se dá od Novy čekat... :D
před 95 týdny
carolos

carolos

Ešte by to chcelo vydať sa s lupou do histórie a pozrieť sa na slovenskú verziu Deň a noc :)
před 95 týdny
Jenny17

Jenny17

Já chtěla jen chvíli kouknout o noční, co je to zase za novinku ( to se nedalo trapný ještě krásný...
před 95 týdny
Další články k tématu