26. 12. 2022

Novinka pod lupou: The Recruit (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Recruit (Rekrut)
Žánr drama, krimi, thriller
Stanice Netflix (USA)
Premiéra 16. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Začínající právník z CIA se zaplete do nebezpečné mezinárodní mocenské politiky, když bývalá agentka hrozí, že odhalí povahu jejího dlouhodobého vztahu s agenturou tím, že zveřejní kompromitující informace.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pro Noaha mám slabost, i když je o sedm let mladší než já. Už jsem v té fázi, kdy si pořád užívám romantické teen komedie, ale jejich představitelé už jsou o polovinu mladší než já. Smutné, ale pravdivé. Tady ale není teen miláček, ale má svou možná první dospělejší roli.

Mám ráda podobné akční odlehčené seriály. Není to přímo komedie, ale jde vidět, že se seriál nebere úplně vážně, nabízí spoustu zábavné podívané. Proto ani diváci ho nesmí brát vážně nebo v něm hledat nějakou velkou logiku. Cílem novinky je zabavit, což se podle mě v pilotu povedlo. Určitě si pustím i další díly.

Tím, jak byl první díl nastavený, si myslím, že jde o perfektní jednohubku na jedno odpoledne. Každý díl bude končit určitě zajímavě, abyste si hned pustili další. A ani se nenadějete a budete na konci. Pravděpodobně nepůjde o žádnou velkou srdcovku, ale na odreagování od předvánočního shonu je to myslím ideálka.

  • Noaha vždy ráda uvidím (a ten oblek mu sekne!)
  • seriál se nebere tak moc vážně
  • ideální pro maraton
  • logiku tady moc nehledejte
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Proč v zařazení do žánrové škatulky chybí komedie? To je totiž podstatná informace u tohoto špionážního seriálu s rozverným právníkem CIA Owenem Hendricksem jehož ztvárnil Noah Centineo. A musím říct, že volba se povedla, nic lepšího seriál nenabízí. Forma je naprosto rutinní a šablonovitá, vše již 100× viděno, včetně humoru. Naštěstí nikde nic netahá za uši, dějová kompaktnost s dávkou solidního herectví a přimhouřením oka mně přivedla ke čtvrté epizodě. Základní dějová linka, řešící špionážní zápletku kolem agentky, která ví vše o CIA, ale ta neví nic o ní, aspoň dle záznamů, využívá nemotornosti Owena, který nastoupil k CIA jako právník, ale hned u tohoto případu, který dostane na starost, se dostává na úroveň řádného agenta (špióna v terénu). Situace a nadsázka s tím spojená, využívá jeho neznalostí praktik agenta, ale na druhou stranu klasickému agentovi chybí právní vzdělání a tak se nakonec začíná sbližovat se svými kolegy, kteří mu zpočátku podkopávali nohy. A musím uznat, že trocha té rafinovanosti ve spojení s ironií tu je. Děj se sune dopředu svižně, zápletka zaujme, dojde i na krev (svět špiónů je přeci drsný) a přitom Owen je tak odzbrojující. Jasně, ve srovnání např. se Slow Horses jde o „jiný“ seriál, ale jako jednohubka na nějaké to odpoledne funguje.

  • Postava právníka/ agenta Owena Hendrickse
  • Ironizování tajných služeb
  • Jednoduchý humor
  • Šablonovitá forma
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_karel_

_karel_

Start byl jakžtakž, ale postupně se to nějak rozplizlo. A právě ta "humorná" stránka mi vůbec...
před 73 týdny
sonkad

sonkad

Za mňa spokojnosť, zábavný oddychový seriál, pri ktorom nemusíte rozmýšľať a nenudíte sa ani na chvíľu, aj...
před 73 týdny
Freeman001

Freeman001

Tak jo, tohle není vůbec špatný. Autor námětu a scenárista mého oblíbeného Castla Alexi Hawley vzal režiséra...
před 72 týdny
Další články k tématu