7. 9. 2022

Novinka pod lupou: Gry rodzinne (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gry rodzinne (Rodinné hry)
Žánr komedie, rodinný
Stanice Netflix (Polsko)
Premiéra 31. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Místo vydařené veselky se mladý pár možná dočká pořádné pohromy. Zrovna když se mají brát, totiž začnou vyplouvat na povrch tajemství a lži, které spojují jejich rodiny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem mile překvapená. Podle plakátu jsem od toho moc nečekala, ale první díl příjemně překvapil a dobře celý příběh rozjel. Neměla jsem to v úmyslu, ale po pilotu si myslím, že si novinka zaslouží místo ve watchlistu a jsem zvědavá, jak se příběh bude dál vyvíjet.

Hlavní hrdinka je sympatická. Má sice rozehrané vztahy skoro jako z červené knihovny, ale nebojte, červená knihovna to rozhodně není. Spíše to vypadá na takovou svěží dramatickou komedii, která se tváří vážně, ale sem tam nabídne potřebné odlehčení.

Trošku mě znervózňuje, jak často se skáče z přítomnosti do minulosti a zpátky. Pochopila bych to jednou, dvakrát. Možná je to jen záležitost prvního dílu, ale mám takový pocit, že jsme se zatím zdaleka nedostali k jádru problému nebo nějakému vysvětlení, takže předpokládám, že flashbacky budou pokračovat. I tak mě to ale od sledování neodradí, pilot se mi líbil a těším se na další díly.

  • sympatické postavy
  • pohodová atmosféra skvělá pro maraton
  • až příliš skákání v čase
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Začnu tím, že ten plakát je tragický a název “Rodinné hry” jakbysmet (díkybohu za Netflix v angličtině, kde seriál figuruje jako “Family Secrets”, což ho vystihuje mnohem lépe). Dobrá zpráva naopak je, že to mi na celém seriálu přijde nejhorší. Z téhle novinky mám velmi podobné pocity jako z polského netflixáckého Sexify, takže vesměs pozitivní, dokonce mě tohle baví ještě o něco víc.

Neříkám však, že tak úplně chápu, kdo je kdo a co se děje proč. Děj skáče mezi současností, kdy se má konat svatba, a mezi flashbacky, které se ke všemu odehrávají různě napřeskáčku a v různých časech. Flashbacky velká paráda, miluju je. Byla jsem správně zmatená a přikovaná k obrazovce, jak jsem se snažila zorientovat. Svatební linie už byla horší, očividně se to snažili vizuálně odlišit a ten obraz mě solidně vytáčel. Nervovala mě taky nevěsta, jelikož vůbec nic neřekla a nemám ponětí, co jí šrotuje v hlavě ani proč se chová tak, jak se chová.

Je to celkově dost předramatizované, navíc polština a Poláci nejsou zrovna moje parketa. Naštěstí se ale stále pohybujeme na úrovni romantické komedie, což je jenom dobře. Líbí se mi taky varšavské prostředí a hlavně ten zajímavě pojatý koncept vyprávění. Na další díly jsem zvědavá, věřím, že se postupně vše vysvětlí a že pochopím, co se s kým a proč děje.

  • koncept s flashbacky
  • romantická komedie, u které musíte aspoň minimálně zapojit mozek
  • prostředí Varšavy
  • celkově příjemné překvapení
  • těžší na zorientování
  • nechápu, kdo schválil ten plakát a název
  • polština
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Fruiko

Fruiko

Dokoukáno. Ten začátek je peklo na zorientování, obzvlášť pro lidi, co si nepamatují obličeje. Takže...
před 89 týdny
Další články k tématu