10. 11. 2022

Novinka pod lupou: Blockbuster (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Blockbuster
Žánr komedie
Stanice Netflix (USA)
Premiéra 3. 11. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 26 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Randall Park, Melissa Fumero

O čem to je?

Blockbuster je komedie odehrávající se v poslední americké videopůjčovně Blockbuster, která zkoumá, co je třeba – a přesněji koho je třeba – k tomu, aby malý podnik uspěl navzdory všem překážkám.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na můj vkus příliš málo vtipné a příliš postavené na potenciální romantické lince. Podle skvělého obsazení jsem čekala mnohem větší zábavu, která se nekonala. Nečekaně nejvtipnější za mě byla nejmladší zaměstnankyně Blockbusteru, Kayla tuším, která házela dost trefné sarkastické hlášky, a nejsympatičtější mi byl Carlos, on a ta druhá mladá kolegyně působili jako fajn dvojka.

Když nad tím teď uvažuju, tak nejhorší nakonec byli ti, díky kterým jsem se na to vlastně původně těšila, a to Randall Park a Melissa Fumero. Moc mi jejich postavy a životní příběhy nesedly, a jak už jsem psala, bez té nacpané romantiky bych se obešla (neříkám, že úplně, ale určitě bych na tom nestavěla první epizodu).

Když pominu tenhle vztahový směr, tak tři čtvrtiny celého scénáře zaplňovaly popkulturní narážky a odkazy na filmy, což se, vzhledem k prostředí, dalo předpokládat, ale i tak bych jich ubrala. Ta zápletka ke konci s reportáží do televize a se srdceryvným proslovem hlavního hrdiny byla velmi miloučká, ale ne natolik, aby mi zlepšila dojem z celého dílu.

  • ironie, že si Netflix natočil seriál o tom, jak byste neměli podporovat streamery typu Netflix
  • sarkastická Kayla a sympatický Carlos
  • jsem zklamaná, hlavně z postav Randalla a Melissy
  • mohlo to být vtipnější
  • ubrat romantické linky
  • přenarážkované
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

A teď tu o Budulínkovi… Jako vážně? Vážně mi chcete namluvit, že v Américe je jedna jediná poslední videopůjčovna, která stojí na pokraji bankrotu? Na tom by asi nebylo nic překvapivého, když dneska mají všichni doma streamovací služby.

Co ale opravdu nepochopím, je fakt, že tahle umírající videopůjčovna má pořád dost peněz na to, aby tam pracovalo padesát zaměstnanců. Majitel asi o obchodu neví vůbec nic, když tam drží tolik zbytečných zaměstnanců, za které by ušetřil podstatné peníze každý měsíc. Přiznejme si, že v takovém podniku by bohatě stačil sám, protože se tam dveře netrhnou.

Celkově je to za mě velmi průměrná netflixácká komedie. Možná může lákat na známé tváře, ale opravdu nenabízí vůbec nic, kvůli čemu by stála za zhlédnutí. To bych si Melissu raději zopákla v B99, než ztrácet čas u tohoto výplodu. Kdyby tam do příběhu alespoň zakomponovali ty videokazety, ale tam o to vůbec nešlo, je to prostě jen místo práce, kde se všechny hlavní postavy schází a řeší svoje vlastní problémy. Nuda.

  • prostředí videopůjčovny
  • naprosto nevyužitý potenciál daného prostředí
  • bez vtipu
  • vážně má umírající podnik padesát zaměstnanců, kteří se dokonce ani nestřídají na směnách?
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
richardK

richardK

Měl jsem problém se dodívat na pilot, protože tohle je fakt už out. Možná tak před 10 lety bych to bral.
před 79 týdny
BeeBee

BeeBee

Ummmm... Ragelly, překvapivě to pohádka o Budulínkovi není, v USA opravdu existuje pouze už jen...
před 79 týdny
Další články k tématu