27. 9. 2022

Novinka pod lupou: Women in Taipei (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Women in Taipei (Ženy v Tchaj-peji)
Žánr drama
Stanice Disney+ (Tchaj-wan)
Premiéra 21. 9. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 51 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

I-Shan, dívka z Tainanu touží odejít do Tchaj-peje. Má štěstí a může bydlet u své tety v Tchaj-peji a začne tvrdě pracovat. Přichází však frustrace, když se jí nedaří na pracovních pohovorech a nepohodne se s kolegyní. Po hádce musí odejít z tetina bytu a uvědomí si, že je v Tchaj-peji stále cizinkou. Příběh sleduje cestu I-Shan, kterak se mění v moderní tchajpejskou ženu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Hlavní hrdinka je největší uplakánek, jakého jsem za poslední dobu v seriálu viděla. Nejen, že je totálně nespolečenská a nevychovaná, stále komentuje něco, co jí nepřísluší, ale taky se absolutně nedokáže přizpůsobit žádnému prostředí, a ještě bez ostychu před šéfovou brečí jako pětiletá holka a ukazuje prstem na kolegy. To by jednoho omylo.

Koncept seriálu se mi líbí. Máme tady pěkné prostředí velkého města, mladé hrdiny, kteří se chtějí prosadit, kosmetickou firmu, kde vše působí moderně a svěže, dokonce i rodina je příjemná se zajímavým zvratem. Proč to jen museli zabít tím ufňukánkem?

Jasně, není to vina seriálu. Ten totiž vychází z předlohy, které se samozřejmě alespoň do jisté míry musí držet. A asi je jasné, že kdyby hrdinka neměla v hlavě vymeteno a dokázala si stát za svým názorem a nenechala po sobě šlapat, tak by tu asi nebylo tolik prostoru pro vytvoření příběhu okolo jejího trápení. Ale nejsem si jistá, jestli mé nervy vydrží ji sledovat dál, než najde pevnou půdu pod nohama…

  • příjemné prostředí
  • hudba
  • pohodová atmosféra
  • hlavní hrdinka je nesnesitelná
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu