21. 6. 2022

Novinka pod lupou: Maldivas (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Maldivas
Žánr komedie, drama, soap
Stanice Netflix (Brazílie)
Premiéra 15. 6. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 31 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh začíná, když se Liz přestěhuje z Goiânie do bytu Maldivas v Riu de Janeiru, aby se rozloučila se svou matkou, která zemřela při záhadném požáru. Ve snaze přijít této náhlé smrti na kloub se bude muset skrývat před vyšetřovatelem Denilsonem a ponořit se do vesmíru plného jedinečných postav. Mezi ně patří Milene, královna Maldivas, se zdánlivě dokonalým životem se svým manželem, plastickým chirurgem Victorem Hugem a Rayssa, bývalá zpěvačka axé, která se stala úspěšnou podnikatelkou provdanou za bývalého zpěváka své kapely Cauãa. Kat je matka, jejíž manžel Gustavo je v domácím vězení. Dále je tu Verônica, outsiderka, která se neslučuje s Maldivasovými ženami, a Miguel, Lizin snoubenec, který pochází z venkova.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zaprvé jsem si skutečně myslela, ani nevím proč, že půjde o seriál z Malediv, a ne z kondominia v Rio de Janeiro (ne, opět jsem si nepřečetla ani anotaci :D). Zadruhé jsem se těšila na příjemně krátkou délku, jenomže už po necelých patnácti minutách jsem se vyloženě nudila a začala řešit úplně jiné věci a než jsem zjistila, že nevnímám, uběhlo dalších dobrých 10 minut. Velmi špatné znamení.

Poté, co jsem skoro půl epizody absolvovala znovu, tentokrát soustředěně, zjistila jsem, že to vůbec nebylo vtipné a že ty postavy byly neskutečně jednoduché a hloupé. Jak ta borka po cestě opustila chudáka snoubence, aby jela za matkou, kterou reálně za posledních x let nezná, a ještě to obrátila proti němu? Uteč, kámo! Máš na víc.

Teoreticky to mohla být fajn oddechovka, ale bohužel není, a zařazení do žánru komedie mě opravdu bolí, protože žádný vtip jsem tam prostě nenašla, přestože jsem se fakt snažila. Zápletka s požárem tak byla jediná přiměřeně zajímavá, a jelikož má každá z ostatních dam svůj motiv, považuju to taky za jediný důvod, proč koukat i dál. Zbytek příběhů mě však vůbec nezajímá, jak se vyvine, takže oželím i požární záhadu.

  • zápletka s požárem
  • kolem komedie to ani neprošlo
  • postavy
  • hloupé chování
  • nudné, nezajímavé příběhy
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Yaaaas, bitch. Vždy ráda uvítám nový příběh ala Zofualky. A tohle jsou Zoufalé manželky z Brazílie jako vyšité. Luxusní prostředí, zbohatlíci, nádherné šatičky, spousta sluníčka, drinky zprava, zleva a občas nějaký ten zločin a hluboko pohřbená temná tajemství. Co víc si jako ne-až-tak-tajné guilty pleasure přát?

Hlavní hrdinky mi sedly hned. Jsou správně soapovité, dramatické, aniž by na vás ale telenovela dýchala až přes míru únosnosti. Prostě jen tak akorát, abyste se při jejich sledování královsky bavili. Samozřejmě mluvím k milovníkům soap oper, ostatní by se tomuto kousku měli raději velkým obloukem vyhnout, protože tento žánr v seriálu výrazně dominuje.

Jediná výtka by možná mohla být maličká absence humoru. Chtělo by to nějakou postavu s vtipnými hláškami pro odreagování, něco jako byla Gabby v Zoufalkách, nebo třeba Alison z Orphan Black. Někoho, kdo to budované napětí občas rozřízne svým over the top chováním nebo uštěpačnou poznámkou. Jinak za mě ale spokojenost, určitě mrknu i na další díly.

Vlastně ještě jedno velké mínus. Podle názvu jsem se těšila, že se příběh bude odehrávat na Maledivách, což se vyvrátilo. Prostředí je sice krásné, ale na Maledivách by mě to bavilo ještě desetkrát víc.

  • brazilské Zoufalky
  • luxusní prostředí (i když to nejsou Maledivy)
  • ideální porce soapky
  • málo humoru na vyvážení dramatičnosti
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
F.Valek

F.Valek

Ten Finn Wolfhard nějak vyrostl, jak tak koukám na plakát...
před 95 týdny
Další články k tématu