2. 5. 2022

Novinka pod lupou: Billy the Kid (Epix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Billy the Kid
Žánr drama, dobrodružný
Stanice Epix
Premiéra 1. 5. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 49 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Tom Blyth

O čem to je?

Epický dobrodružný seriál podle života Billyho Kida alias Williama H. Bonneyho. Sledujeme ho od dětství s irskými kořeny, přes počátky dráhy kovboje a pistolníka na americké frontě, až po jeho klíčovou roli ve válce v Lincoln County.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Typický pistolnický kousek, které jsou všechny na jedno brdo. Seriál nepředvádí nic převratného ani výjimečného, kvůli čemu by byl právě on ten nezapomenutelný. Těží pouze ze slavného jména.

Téměř celý díl se odehrával v minulosti a myslím, že podobně tomu bude i nadále, že se bude často přecházet mezi dětstvím a ranou dospělostí hlavního hrdiny. Budeme sledovat, jak se z nevinného mladého kluka stal jeden z nejlepších pistolníků.

Opět jsem se přesvědčila, jak jsem ráda, že žiju tam, kde žiju, a v době, v jaké žiju. Nedá se pochybovat o tom, že to dnes máme všechno nepopsatelně lehčí. Samozřejmě, i v dnešní době se dějí hrozné věci, dost možná ještě horší než tenkrát. Ale celkově teď máme k dispozici věci, které nám pohodlí velmi zpříjemní. Neměnila bych.

Ale zpět k seriálu. Pilot utekl poměrně rychle, ale nezaujal mě až tolik. Sledování mě úplně nebavilo, dělala jsem při něm i další úkoly, a hlavně nemám vůbec chuť pouštět si další díly. Velkou měrou je to určitě dáno tím, že žánr nepatří mezi mé nejoblíbenější. Věřím, že milovníci westernů a přestřelek se bavit budou, protože doba je tu vykreslená moc hezky. Jen to není pro mě.

  • fajn kousek pro milovníky žánru
  • sympatické obsazení
  • pěkně znázorňuje tehdejší dobu a sociální problémy
  • mimo svůj žánr nepřináší nic nového a lákavého
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Billy The Kid je známá postava z dob Divokého západu, přezdívku získal podle mladého, až dětského výrazu obličeje. Seriál se snaží zmapovat jeho cestu od náctiletého chlapce k pistolníkovi, jenž má na svědomí řadu mrtvých. Už úvodní scéna se nás ale snaží přesvědčit, že to není jen obyčejný vrah. Je jen trochu nerealistická, těžko lze uvěřit, že někdo, kdo jej chce zabít, mu půjčí svou zbraň. Padne výstřel a střihem se přeneseme do dětství Billyho, kdy se jeho rodiče rozhodnou odstěhovat se z New Yorku na západ, kde se otevírají nové možnosti. Skutečnost je ale na míle vzdálená řečem, které slyšeli, samotná cesta je jedno neštěstí za druhým a cílová destinace je „hrouda“ bláta s pár narychlo zbitými chatrčemi. Depka z toho sálá na míle daleko a tak se není co divit, že přichází první oběť. Pilot vcelku jasně ukazuje, jakým směrem se seriál vydává a že to žádná westernová selanka nebude. Nakonec i vizuál je odbarvený, žádná oranžová tonalita zapadajícího slunce tu není. Bohužel je tu pár režijních nedostatků, které sráží výsledný dojem dolů (např. přestřelka, kde ani nevidíte, co se děje, jen slyšíte zvuky). Takže ten, kdo má rád psychologicky laděné seriály, tady v kovbojském balení, bude asi spokojen, pokud se v dalších epizodách ledacos zlepší.

  • Mapování vzniku legendární postavy
  • Depka
  • Režie
  • Navazující prostřihy
  • Logika úvodní scény
50 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
marvio

marvio

Určitě na to kouknu, až bude venku víc dílů.
před 2 roky
Další články k tématu