3. 5. 2022

Novinka pod lupou: The Baby (HBO)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Baby (Mimino)
Žánr horor, komedie
Stanice HBO
Premiéra 1. 5. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Hororová komedie ukazuje mateřství jako instituci a nastavuje pravidla, která mohou ženy ovlivňovat různě dle toho, jak na ně nahlíží společnost. Osmatřicetileté Natashe se náhle změní život, když dostane na starost dítě. Kontrolující a manipulující dítě s násilnickými schopnostmi promění hrdinčin život v horor. Odkud pochází? Co chce? A jak daleko Natasha musí zajít, aby získala zpět svůj bezstarostný život? Ona dítě nechce. Dítě však chce ji.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Horor, komedie a céčková podívaná. Vlastně se nedočkáte ani hororu a komedie, jen trapných náznaků. A to mi nevadí triky, které bych zvládnul na notebooku a s mobilem v ruce, ale když je příběh v elementární rovině slabý, jak 2× převařený čaj, tak se nedivím, že tady se nikomu nechtělo moc investovat. Hlavní postava tu hraje, jak praštěná pytlem brambor, policisté jak troubové, ale nezasmál jsem se ani jednou. Nejvíce sympatické je mi nakonec batole a jedna scéna s ním spojená, když má Natashe noční můru ve vězení. A to je hodně málo na 30 minut.

  • Batole
  • Vše ostatní
20 %
Mé hodnocení
richardK

I když děti nepatří mezi moje nejoblíbenější věci na světě, tak jsem měla pocit, že tahle ujetina bude něco pro mě. Přesně podobné typy hororových šíleností s komediálním podtónem si vždycky hrozně užívám. Zatím ale nic nedokázalo překonat Ashe, ten je asi nedosažitelný.

Každopádně pilot Mimina mě bavil hodně. Hlavní hrdinka je správně otrávená a negativní, přesně takhle nějak bych si představovala třeba takovou andromache, kdyby si k sobě pozvala kámošky na dívčí večer a zvrtlo se to takhle na téma dětí. O to horší osud ji potkal, když se nemůže za žádnou cenu střepat děcka.

Moc se mi líbilo, jak komicky seriál k tématu přistupuje. Ty smrti byly prostě správňácké a bavily. Kdykoliv hrdinka na své cestě potkala nějakého člověka, byla jsem napjatá, abych zjistila, co se mu nakonec stane. Rozhodně to bude šílená jízda a nemám absolutně tušení, jak tenhle příběh dopadne, takže mě jeho sledování bude bavit ještě o to víc.

  • zábavné propojení hororu a komedie
  • perfektně otravná povaha hrdinky k příběhu dokonale sedne
  • krátká stopáž eliminuje zdlouhavé scény a pomalejší tempo
  • pohledy z očí do očí mezi hrdinkou a dítětem
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
richardK

richardK

Tak to začínám být také zvědavý a počkám si, zda dostane pokračování. Pak se i dodívám.😜
před 2 roky
Tempy

Tempy

Sakra, já přece nemám čas přidávat do watchlistu nový věci! :D Přiznávám, že Lupu jsem rozklikl jen ze...
před 2 roky
andromache

andromache

andromache četla ten druhý názor po celodenním trajdani po venku až teď a nestačí se divit 🤯😁. To jsem...
před 2 roky
Další články k tématu