26. 2. 2022

Novinka pod lupou: From (Epix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název From
Žánr horor, nadpřirozený
Stanice Epix
Premiéra 20. 2. 2022
Vysílání neděle
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci John Griffin
Hrají Harold Perrineau, Eion Bailey

O čem to je?

Hororový seriál odhaluje záhadu strašidelného městečka v centru Ameriky, které uvězní každého, kdo do něj vstoupí. Nedobrovolní obyvatelé musí bojovat o to, aby si zachovali zdravý rozum a pocit normálnosti, zatímco hledají cestu ven. Musí čelit hrozbám okolního lesa včetně hrůzostrašných nestvůr, které vylézají po západu slunce.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Gimme, gimme, gimme jakýkoliv horor! A tohle vypadá hodně dobře, pilotní díl dokázal skvěle nalákat na další sledování, tento seriál mi stoprocentně zamíří do watchlistu na maraton.

Netrvá dlouho, než zjistíte, která bije, a že do tohoto městečka opravdu zabloudit nechcete. Po setmění se tady totiž dějí hodně nepříjemné věci a pokud nedáváte stoprocentní pozor, bude vás to stát život. A to brutálně.

U podobných seriálů nejsou ani tak důležité herecké výkony, které tady jsou mimochodem obstojné. Postavy se mi více líbí ty, které už v městečku žijí nějakou tu dobu, než nováčci, kteří zrovna přicestovali. Ale nikdo mi tady vyloženě nevadí a jsem připravená jim všem fandit a přát jim přežití.

Hororových prvků tady zase tolik nebylo, vlastně jen jedna lekačka. Ale celý pilot tíží hodně hutná atmosféra, která mě nenechala v klidu od začátku do konce. Takové to napětí, očekávání neznámého, ale hrozného, to se seriálu daří dobře. Nicméně doufám, že v dalších dílech už propukne skutečně ten správný nefalšovaný horor, abych se při sledování schovávala pod deku a zavírala oči, jak to je prostě nejlepší.

  • hutná atmosféra
  • lekačka
  • zajímavý nápad
80 %
Mé hodnocení
ragelly

From patří mezi duchařské horory a i když hned z rozjezdu tu jsou 2 rozpárané těla, Texaský masakr motorovou pilou se nekoná. A v podstatě se jde hned na věc a velmi rychle pochopíte, oč tu běží (i v případě, že se nepodíváte na popis). Kdokoliv, kdo projede za určité hranice městečka, se z něj už nedostane. Smůla padne i na mladou projíždějící rodinu a je jasné, že se děj bude dál odvíjet od snahy z tohoto děsivého místa utéct. Škoda, že se v jednom momentě příběh trochu zadrhne a nedaří se úplně vyvolat dostatečné napětí a obavy z blížící se hrozby. Navíc pozorný divák si všimne i trochu toporné logiky v konstrukci scén. Ale díky celkové kvalitě zpracování a solidním herců se je na co dívat.

  • Přímočará hororová "duchařina
  • Trochu méně napětí
  • Pár scén šlo vymyslet lépe
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu