4. 4. 2022

Novinka pod lupou: Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitive

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitive
Žánr dokument/TrueCrime
Stanice Netflix
Premiéra 16.3.2022
Vysílání celá série najednou
Délka pilotu 60 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Chris Smith
Hrají Sarma Melngailis

O čem to je?

Skandální čtyřdílný dokumentární seriál, který odhaluje, jak se Sarma Melngailis, slavná restauratérka stojící za newyorským Pure Food and Wine, stala z královny veganské kuchyně „veganským uprchlíkem“, když se zamilovala do muže, který jí slíbil splnit její sny. Miliony dolarů, nesmrtelní psi, obleky z masa a tajemství vedou ke zvrácenému příběhu lásky, která se stala zločinem.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Na tenhle dokument jsem se těšila, protože mám ráda bizáry, ale nakonec to nebyl zas takový bizár, jaký jsem si představovala. Bizarní je na tom nakonec jenom to, že úspěšná podnikatelka dokáže skočit na špek hajzlovi, aniž by zapojila jedinou mozkovou buňku. Osobně si spíš myslím, že si ty svoje restaurace vytunelovala sama a jenom si hraje na oběť.

Celý seriál bude asi nejvíce připomínat další netflixovský počin, a to Tinder swindler. Zdejší podvodník funguje na úplně stejném principu. Nesmyslné historky, žádosti o peníze a následné přísliby výdělku. Už od začátku příběhu svítí tolik červených kontrolek, že jsem nebyla schopná pochopit, že mu na to tak snadno skočila.

Nicméně je škoda, že je příběh vyprávěn jenom čistě z pohledu podvedené ženy. Ano, jsou tam i pohledy rodiny, či podvedených zaměstnanců, ale nejvíc mi tam vadí, jak se ze sebe snaží udělat oběť. Přitom se sama na všechno samovolně vykašlala. To je asi ten největší bizár.

Jako jednohubka to funguje perfektně, ale po zhlédnutí vám to nic extra nedá a druhý den si nebudete pamatovat, o čem že to vlastně bylo.

  • bizarní příběh založený na skutečné události
  • hlavní hrdinka
  • událost je ukázána pouze z jednoho pohledu
40 %
Mé hodnocení
litllewitch
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
litllewitch

litllewitch

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu