6. 5. 2022

Novinka pod lupou: Les Sept Vies de Léa (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Les Sept Vies de Léa (Lea má 7 životů)
Žánr krimi, drama, fantasy
Stanice Netflix (Francie)
Premiéra 28. 4. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Raïka Hazanavicius, Khalil Ben Gharbia, Marguerite Thiam, Maïra Schmitt, Theo Fernandez, Rebecca Williams, Anne Azoulay

O čem to je?

Sledujeme ženu, která narazí na tělo Ismaela, teenagera, který zmizel před třiceti lety. Tato událost ji přenese zpět do roku 1991, kdy se každé ráno probouzí v těle jiného člověka. Má 7 pokusů přijít na kloub jeho smrti a zachránit mu život.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Začátek byl takový nijaký, docela jsem se bála, co se z toho vyklube, ale nakonec to bylo příjemné překvapení. Nevěděla jsem, co od toho mixu žánrů čekat, avšak jakmile jsem zjistila, že ten název má v ději význam takový, jaký má, začalo mě to bavit.

Díky tomuhle netradičnímu cestování v čase byla možnost vidět řadu úžasných kostýmů, stylingu, rekvizit a taky dalších detailů, které jsou do příběhu zasazeny. Celé se to odehrává v hezkém, originálním francouzském prostředí, což na tom ve finále bylo asi to nejlepší.

Také musím uznat, že to bylo skvěle zahrané, a tím myslím týpka hrajícího Ismaela předstírajícího Leu, který byl výborný a nastavil laťku vysoko. Teď totiž doufám, že i další herci ztvárňující postavy se stejným úkolem budou ve zbylých dílech přinejmenším stejně tak dobří a že se to nebude naopak zhoršovat.

Bylo to i docela zábavné a celkově mě baví ten originální nápad. Konec utnutý naprosto ideálně na nalákání ke sledování dalších epizod, protože přesně to mám teď chuť udělat.

  • krásné lokace
  • herecký výkon
  • zajímavé využití žánrů a cestování v čase
  • začátek mě málem odradil
  • trhat rekordy a bavit každého to nebude
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Nečekala jsem, že mě pilot až tolik chytne. Ale příběh je opravdu zajímavý, dokázal mě navnadit na další sledování, i když jsem s tím vůbec nepočítala.

Ani tak tady nejde o ty postavy, jako spíš o nápad samotný. Střídají se zde dvě časové roviny a sledujeme stejné lidi tehdy a teď. Bude určitě zajímavé sledovat, co se tehdy stalo, jak se dostali povahou z bezstarostné mládeže až po věčně zachmuřelé a vystrašené rodiče.

Celý nadpřirozený prvek tomu dodává tu správnou jiskru. Hlavní hrdinka má možnost cestovat do minulosti a strávit den v těle jednoho z účastníků – pokaždé někoho jiného. Od toho také pochází název seriálu, takže předpokládám, že se dočkáme sedmi převtělení. Těším se, jak bude odhalovat tajemství, aby zjistila, kdo je vrah.

Překvapivě mi tady francouzština vůbec nevadila. Obecně mám osobní problém s cizojazyčnými seriály, protože se musím na sledování plně soustředit, abych četla titulky. Ale tady mě příběh tak pohltil, že jsem ani neměla pomyšlení na to, že bych měla k tomu dělat nějaký další multitasking. Prostě jsem si sledování naplno užila, takže si troufám říct, že pilot splnil svůj účel.

  • zajímavý a poutavý příběh
  • střídání přítomnosti a minulosti
  • ideální pro maraton
  • hrdinčina osobnost je až moc depresivní, hlavně v prvních minutách
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Časová smyčka. Touhle slovní spojení na mě funguje skoro jako magnet. Takže Leu jsem si nemohl nechat ujít. Začátek mě trochu vyděsil, ale naštěstí si to rychle sedlo a já spokojeně hltal, co se odehrávalo na obrazovce. A to tak moc, že jsme kromě pilotu na jeden zátah dal další dva díly ani nevím jak a teď mám trochu problém, jak se vykecat z toho, že vím, jak se to vyvíjí dál.

Naštěstí koncept, každé probuzení v jiném těle je již nastíněn v pilotu, tak o něm můžu mluvit. Protože to je super! Celý seriál na mě působil tak nějak mile (že by ta francouzština?) a Lea je celkem sympatická a i ostatní postavy z minulosti mě zajímají dost na to, abych se chtěl dozvědět, co se stalo a jak jsme se dostali tam, kde jsme.

  • časová smyčka
  • půlka epky v přítomnosti, druhá v minulostí
  • časová smyčka
  • každý návrat v jiném těle
  • časová smyčka
  • prostředí a hudba
  • časová smyčka
  • modifikace budoucnosti je až v třetí epizodě
80 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Fruiko

Fruiko

Imho toho je děsně málo.
před 2 roky
andromache

andromache

Myslíš? I když třeba bych konečně mohla všem začít vnucovat Xenu, která má naprosto skvělý díl...
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

Možná by nebylo od věci přidat do kategorizace žánrů do závorky subkategorie typu vampire, immortality,...
před 2 roky
Další články k tématu