1. 10. 2022

Novinka pod lupou: Las de la última fila (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Las de la última fila (Holky ze zadních lavic)
Žánr komedie, drama, minisérie
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 23. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jedné z nich našli rakovinu, a tak se pětice kamarádek rozhodne na nic nečekat a na tradiční společné dovolené si rozšířit obzory o věci, které vždycky chtěly zkusit.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Úvodní scéna byla jedna z nejsilnějších, jakou jsem kdy viděla. Ono se řekne, že to jsou jen vlasy a za pár měsíců dorostou. Ale pro ženy (a většinu mužů) představují takovou jistotu, závoj, za který se jde schovat. Když se jich zbavíte (a je jedno, jestli dobrovolně, nebo nedobrovolně), jste rázem zranitelnější, bez štítu před společností.

Hrdinky jsou hodně odvážné. Moc se mi líbí, že do toho šly všechny, a ještě víc se mi líbí, jak tvůrci příběh udělali způsobem, že všechny si prochází společně tím stejným, a my vůbec nevíme, která z nich tu rakovinu skutečně má.

Nemoc, o které se ale v seriálu vůbec nemluví, tak nějak potichu povyšuje seriál nad rámec ostatních seriálů typu Sex ve městě, které se spolu schází, baví a hecují se ke věcem, na které by samy neměly odvahu. Pilot byla příjemná podívaná, ráda dám šanci dalším dílům.

  • úvodní scéna
  • šikovně napsaný scénář
  • nejde poznat, kdo rakovinu má
  • nikdy nikdo nezavře pusu, občas z toho jde hlava kolem
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Podle plakátu jsem myslela, že to bude nějaký dramatický doják, ale naštěstí není, tohle odlehčené komediální zpracování mi vyhovovalo mnohem víc. Z těch pozitiv bych ještě zmínila krásnou vilu, prostředí a sílu přátelství, jinak jsme se se seriálem na stejné vlně zrovna nesešli.

V první řadě jsem měla problém s tím, že mi ani jedna postava nesedla, herečky mi nebyly sympatické a nikoho jsem si neoblíbila. To pravděpodobně souvisí i s tím “prvním úkolem”. Hrozně zajímavý nápad s tím plněním úkolů obecně, takže určitě nic proti tomu, ale začala bych seriál jinou cestou. Dalším problémem bylo, že některé herečky si byly velmi podobné a díky totožnému sestřihu jsem měla problém je rozeznat, čemuž navíc nepomohla moje všeobecná neschopnost zapamatovat si jména.

Nakonec mi vadilo, že tak strašně tají, kvůli které se to teda všechno děje a kdo co napsal. Chápu, že si nechtěly kazit dovolenou, ale tahle rouška tajemství i pro diváka mi přišla zbytečná. Jestli si tím chtěli udržet sledovanost až do konce, nesmělo by to být na Netflixu dostupné celé najednou. Dál se určitě nepodívám, ale kdo to teda byl si asi zjistím.

  • v rámci možností originální zpracování tématu
  • odlehčená nota
  • herečky a postavy
  • zbytečně tajnůstkářské
  • nenavnadilo mě to na další sledování
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu