29. 9. 2022

Novinka pod lupou: Pozadí událostí (Česká televize)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Pozadí událostí
Žánr drama, komedie, krimi, minisérie
Stanice Česká televize
Premiéra 11. 9. 2022
Vysílání neděle, 20:10
Délka pilotu 73 minut
Předskokan
Konkurence Policie Modrava (Nova)
Tipovačka

O čem to je?

Sourozenci Vojtěch Bohdanovský a Soňa Kostková prožívají krizi svých manželství. Vojtu s pětiletým synem opustí manželka, Soňa čelí manželovým nevěrám. Oba učí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Na univerzitu nastupuje nová děkanka filozofické fakulty, která hodlá tvrdě potírat sexismus. Navíc na půdě fakulty dochází k sexuálně motivované vraždě studentky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Řekněte mi, proč někdo dělá 70minutové epizody, když to vůbec není nutné. Musela jsem si to dát na etapy, navíc mi přijde, že jsem pořád na něco čekala. Čekala jsem na tu avizovanou smrt, která dlouho nikde. Pak jsem čekala na Issovou, která taky nikde. Čekala jsem, že pochopím, co se tam vlastně skrývá za pointu, ale nic.

Stojím si za tím, že Čvančarová by neměla dostávat kladné role. Tady byla správně nesnesitelná, ona i ten její proděkan, takže mi to k ní sedlo, ale ani tak jí tam nemuselo být tolik. Nejvíc mě naopak bavila dynamika dvojice Hřebíčková a Havelka. Každý zvlášť se dal, ale jejich společné scény byly skvělé. Jenom bych chtěla vidět toho, kdo obsazoval jejich protějšky. Slovenka byla ještě nesnesitelnější než Čvančarová a manžel Hřebíčkové byl taky pěkný dáreček.
Jestli jsem je měla nesnášet, tak dobrá práce, protože oběma sourozencům fandím doslova s kýmkoliv jiným.

Prostředí výšky se mi zdálo fajn, i když mám teda na kamarádku z UPOLu celou řadu otázek. Místy jsem akorát váhala, jestli se tvůrci mezi sebou vlastně domluvili, o čem to bude, nebo si řekli, že “čím víc pruhů, tím víc Adidas” a naflákali tam všechno možné. A ne zrovna šťastně. Přese všechno se na poli tuzemské seriálové tvorby nachází tolik braků, že tohle určitě řadím do té lepší půlky.

Otázkou zůstává, jestli budu koukat dál. Moc nemám chuť sledovat, jak budou obviňovat postavu Havelky proto, že spolu měli dva dospělí konsensuální sex. Do toho bude určitě i nadále intenzivně dělat problémy nová děkanka a tolik Čvančarové v životě vážně nepotřebuju. Ale možná prubnu aspoň 2. díl, třeba už se tam objeví aspoň ta Issová.

  • sourozenecké duo Hřebíčková-Havelka
  • vysokoškolské prostředí
  • neskutečně dlouhé
  • trochu styl každý pes jiná ves
  • otravné postavy pod mírou snesitelnosti
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Díky na druhou!
před 85 týdny
Fruiko

Fruiko

»SPOILER« Jinak 1x04 nejlepší komedie letošního roku. Bitka Čvančarové vejde do dějin jako nejlepší...
před 85 týdny
Olivia Caroline Jones

Olivia Caroline Jones

Ty víš, jak nalákat. Asi to normálně prubnu.
před 84 týdny
Další články k tématu