14. 5. 2022

Novinka pod lupou: Candy (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Candy
Žánr minisérie, krimi, drama
Stanice Hulu
Premiéra 9. 5. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Minisérie se odehrává v roce 1980 v Texasu a inspiruje se skutečným příběhem vražedkyně Candy Montgomery a její obětí Betty Gore. Candy má zdánlivě vše – milujícího manžela, dobrou práci, dceru a syna, krásný dům na předměstí… Tak co ji vedlo k tomu, že sekerou zabila svou kamarádku z kostela?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Další true crime minisérie, a to ještě není vše. Candy Montgomery bude letos později hrát i Elizabeth Olsen, tentokrát v minisérii s názvem Love and Death. Že se zrovna v jeden rok schází true crime seriály není nijak neobvyklé, často prostě nějaké téma/žánr zrovna frčí, ale že se sejdou 2 seriály s úplně stejným námětem mi přijde zbytečné a divím se, že od toho jedna stanice neustoupila.

Jestli chtěli docílit toho, že věřím, že Candy Montgomery skutečně jednala v sebeobraně, na čemž byla její obhajoba u soudu postavena (netrvala na nevině), tak hlásím úspěch. Betty od začátku působila tak, že by byla schopná na někoho zaútočit, a vůbec tomu v mých očích nepřidalo její obsazení, protože již od dob Dva a půl chlapa nemůžu Melanie Lynskey vystát. Nakonec jsem ráda aspoň za přeobsazení Jessicou Biel, protože kombo Lynskey s Elisabeth Moss by na mě bylo moc.

Čekala jsem, že příběh začnou vyprávět dříve, že více rozvedou background osob (např. kdy si začala Candy s manželem Betty aférku), a ne, že začnou až přesně dnem, kdy se vražda stala. Překvapení naopak nastalo v momentě, kdy se za Betty s Candy zavřely dveře, díky čemuž nebyla možnost vidět, co a jak přesně se v době vraždy odehrálo, místo toho jste mohli popustit uzdu fantazii. Tohle pojetí se mi hodně líbilo.

Brala bych, kdyby se v dalších dílech objevily nějaké flashbacky, ale těžko říct. Přišlo mi to takové povrchní, málo do hloubky. Celý pilot se odehrává pouze v průběhu jednoho dne a měl hodně pomalé, poklidné až idylické (kdyby se tam teda nestala ta vražda) tempo. Z nějakého důvodu ale myslím, že to tady docela funguje, protože ke konci jsem byla napjatá jak struna, přestože jsem naprosto přesně věděla, co se kdy stane. Pablo Schreiber a jeho super výkon tomu taky pomohl. Kdo máte rádi, nebo vás aspoň zaujala kombinace retro maloměšťáctví a true crime, tohle by vás mohlo bavit.

  • samotný vražedný čin zahalen tajemstvím
  • Jessica Biel a Pablo Schreiber
  • další true crime
  • Melanie Lynskey
  • zpomalené tempo
  • bez hloubky
60 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Hulu opět nezklamalo. Máme tady další povedenou životopisnou krimi minisérii s výborným hereckým obsazením a působivou atmosférou, která vás dokáže vtáhnout do příběhu.

Posledních 15 minut jsem v sobě cítila svazující úzkost. Víme, co přijde, ale to odhalení mrtvého těla je tak oddalováno, že se cítíte úplně stejně jako manžel, který už tuší, že něco není v pořádku. S atmosférou se zde pracuje opravdu bravurně, ani jsem nemrkala, aby mi něco neuniklo.

Celý díl uteče jako mrknutím oka. Půjde o perfektní volbu na maraton, protože celý seriál odsledujete, ani nebudete vědět jak. Upřímně ani nevím, jestli mě baví víc samotný příběh, nebo výkony herců, kteří jsou parádní. Všechny složky tady fungují na jedničku, a baví mě to o to víc, že absolutně nedokážu odhadnout motivy, které vraždu vyprovokovaly.

  • herecké výkony
  • práce s atmosférou
  • uteče bleskově rychle
  • ideální pro maraton
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu