28. 12. 2022

Novinka pod lupou: Gannibal (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Gannibal
Žánr horor, thriller
Stanice Disney+ (Japonsko)
Premiéra 28. 12. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 50 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Yûya Yagira

O čem to je?

O této krásné vesnici koluje pověst, že se tu jí lidi. Policista Agawa Daigo odhalí děsivou pravdu, která se skrývá v jejím každodenním životě.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Japonsko si v hororech libuje, ale tady postrádám tu pravou strašidelnou atmosféru. Možná je to tím, že první díl je jen rozjezdový a akce se pořádně rozvine až s přibývajícími epizodami. Pokud bych se ale měla rozhodovat, jestli se sledováním dál pokračovat, tak by mě pilot nepřesvědčil.

Hlavní postavy jsou sympatické. Líbí se mi, že nejde o typickou rodinu, ale mlčenlivost dcerky s sebou nese další tajemný příběh, který se nám v průběhu řady jistě prozradí. V pilotu policista naznačil, že neví, jestli mu dcera odpustí, takže se očividně něco stalo. Taky je fajn, že je holčička nějakým způsobem propojená s místním lesním kanibalem, že je něčím zvláštní, protože se rozhodl ji nezabít.

Na druhou stranu mi ale nesedí ostatní obyvatelé. Chovají se divně, vypadají jako z nějaké sekty (možná kanibalistická sekta?). Uznávám, že jsou dost creepy, takže se do hororového seriálu hodí, ale nebavilo mě, kolik prostoru v úvodním díle všichni dostali.

Dál se sledováním pokračovat nebudu. Když jste ale hledali v Seriálech kolem světa nějakou hranou japonskou tvorbu, třeba vás tato novinka, která je na Disney+ dostupná s CZ titulky, zaujme.

  • sympatická rodina
  • záhada okolo dcery
  • ostatní postavy
  • málo hororová atmosféra
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu