30. 9. 2022

Novinka pod lupou: Chef's Table: Pizza (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Chef's Table: Pizza (Šéfkuchařův stůl: Pizza)
Žánr Dokument, Kulinářský
Stanice Netflix
Premiéra 7. 9. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 47 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál představuje šéfkuchaře z celého světa, jejichž kreativita povyšuje obyčejný pokrm, jako je pizza, na uměleckou formu, a to díky jejich jedinečným chutím, inspirujícímu zázemí a vášni pro vytvoření dokonalého kousku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Miluju pořady o pizze a na tento kousek s křupavým okrajem jsem se moc těšil. Je to pro mě první setkání s touto netflixáckou sérií a možná právě proto jsem si ho tak vychutnal. S každou další pasáží jsem napjatě čekal, co dalšího si život pro Chrise Bianco připravil, a vysloveně jsem si sledování užíval. Dokonce jsem po dlouhé době vůbec nesledoval čas.

Když jsem si epizodu pouštěl, čekal jsem asi tak cestu za recepty, jak se daný člověk dostal k receptuře těsta, možná něco málo o inspiraci z rodinné historie. Tady toho ale bylo víc. Samotný díl mě tak nějak naplnil klidem. Celkově se mě to dotklo někde hodně hluboko, donutilo zpomalit, nedívat se na zmiňovaný čas a jenom hezky sledovat. Byl tu odhalován životní příběh se všemi vzestupy i pády, důraz na osobnost jako takovou.

Užíval jsem si to, jak se v jednu chvíli řeší suroviny a ve druhou už se jde k tomu, že i tu je něco hlubšího, například příběh s mozzarellou (pří tom se ve mně dělo všechno možné). Člověka nutí ale přemýšlet i další části se surovinami, kdy je tu osobní kontakt, nasazení (Chris při mletí obilí se svými zdravotními problémy), zkrátka najednou je tu úplně jiný pohled, který si běžně vůbec neuvědomíme a který se schovává za těmi okouzlujícími jídly, které jsou v celém dílu k vidění. A jsou za nimi i jednotlivé příběhy.

Asi nemusím zdůrazňovat, že jsem si sledování užil a mám pro díl báječné hodnocení. K tomu celému mám jediné mínus, už se asi nepodívám na zbylé díly, protože po tomto mám tak skvělý pocit, že se bojím, že bych si ho jedině pokazil.

  • pizza
  • osobní příběh
  • různé vrstvy příběhu Chrise Bianco
  • Chris Bianco
  • klid
  • dotklo se mě
  • nepřekonatelné
100 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu