27. 10. 2022

Novinka pod lupou: Modern Love Tokyo (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Modern Love Tokyo (Moderní láska v Tokiu)
Žánr romantický, antologie
Stanice Prime Video (Japonsko)
Premiéra 21. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 38 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Japonská adaptace původního romantického antologického seriálu Modern Love.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ach, ano, starodávná otázka, která rozděluje svět na dva, vlastně tři tábory. Kojit, nebo používat umělou výživu? Jsou matky špatné, když nechtějí nebo nemůžou dětem dát své mateřské mléko? I v dnešní moderní době se stále najdou tací, kteří odsuzují matky, které se rozhodnou zvolit umělou výživu z jakéhokoliv důvodu. Pak jsou tady matky, které nevěří v zázračnou účinnost mateřského mléka a zarputile prosazují Sunar. No a sem tam se vyskytne i logicky uvažující člověk, který má názor, že matky můžou i kojit, i používat umělou výživu, hlavně když se dítě dobře nají a nemá hlad.

Líbilo se mi, že tento pilot byl hodně odlišný od předchozích Modern Love dílů, které jsem viděla (tuším USA a Indie). Tentokrát šlo právě o mateřskou lásku, která však podstatu moderní lásky rozhodně do puntíku také splňuje. Nečekala jsem, že nepůjde o romantickou zápletku, takže to bylo příjemné překvapení.

Samotná hlavní hrdinka si prošla jistým vývojem, alespoň částečně – ono se toho v omezené době trvání dílu až tolik stihnout nedá, pokud chcete jít více do hloubky. Na jednu stranu se jejím názorům nedivím. Když jsem viděla tu lektorku skupinového setkání matek, která všem mléko vnucovala jako to jediné správné řešení, tak už je mi jasné, jak takové podobné vymývání mozků vypadá a že matky raději ani nepřemýšlí o jiných možnostech, bez ohledu jak nepříjemné a bolestivé to (kojení) pro ně může být.

  • jiná forma moderní lásky
  • je až hrůzostrašné vidět, jak lidé dokážou zastrašováním vymývat mozky
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu