14. 3. 2022

Novinka pod lupou: Our House (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Our House
Žánr drama, minisérie, thriller
Stanice ITV
Premiéra 7. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Fiona Lawson se jednoho dne vrátí domů, kde zjistí, že se do jejího domu nastěhovali cizí lidé. Všechny její osobní věci i nábytek jsou pryč. Panika narůstá, když navíc hrdinka nemůže nikde sehnat svého manžela Brama, se kterým žijí odděleně. Fi rázem ztrácí jediné místo, kde se cítila bezpečně, které spolu s rodinou vybudovala. Má život roztříštěný na kousky a uvědomuje si, že série lží a tajemství se teprve nyní začala rozplétat. Její manžel však není jediným člověkem, který má co skrývat… Čtyřdílná minisérie je adaptací románu od Louise Candlish.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na tento seriál jsem se těšila, protože podle obsahu to vypadalo hodně dobře. První díl přinesl spoustu dobrých momentů, ale nebyl tak skvělý, jak jsem doufala.

Nevím, proč se většina prvního dílu odehrávala ve flashbacku. Právě ta premisa mystery ohledně toho, že hrdinka najednou nemůže do svého domu, protože tam bydlí někdo jiný, je tím největším lákadlem, které seriál nabízí. Ve výsledku se tím ale zabývala jen asi čtvrtina dílu, ve zbytku se řešily manželské problémy a manželova neschopnost za volantem.

Myslím, že kdyby příběh zůstal v přítomnosti celou dobu (přece jen to jsou jen čtyři díly), udělali by tvůrci lépe. Takhle mi přijde, že nedokázali vymyslet dost silný příběh a museli ho vatou natahovat, aby to na ty čtyři díly vůbec bylo. Určitě mrknu i na další epizody, ale doufám, že už se bude víc řešit ta záhada ohledně domu.

  • zajímavá thrillerová mystery zápletka
  • sympatická hlavní hrdinka
  • zbytečné zaplácnutí místa flashbacky
  • více rodinných problémů než thrillerových prvků
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu