14. 7. 2022

Novinka pod lupou: Boo, Bitch (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Boo, Bitch
Žánr minisérie, komedie, teen, nadpřirozený
Stanice Netflix
Premiéra 8. 7. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 27 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Erin Ehrlich, Lauren Iungerich, Tim Schauer
Hrají Lana Condor

O čem to je?

Středoškolská maturantka se úspěšně vyhýbá pozornosti ostatních. Nyní se konečně rozhodne využít příležitosti a začne žít epický život, jen aby následující ráno zjistila, že je duch.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přišlo mi to jako po dlouhé době taková ta stará dobrá typická americká středoškolská komedie. Teen filmy a seriály z prostředí střední školy dnešní doby už nejsou to, co bývaly, ale tohle mělo ten správný klišé vibe.

Lana Condor je absolutně roztomilá a tu střední školu jí s přehledem věřím, přestože jí už táhne na 26, a její kámoška taky fajn, miluju tady ta přátelství na život a na smrt (haha). No a nad Jakem C. moje teen srdce jenom zaplesalo. Postava nic moc, podpantoflák, který ihned po 51. rozchodu s jednou holkou balil jinou, ale herec, ten teda je.

K příběhu jako takovému nevím, co bych řekla, protože epizoda byla kraťoučká a utekla tak ultra rychle, že jsem se ani pořádně nestihla zamyslet nad tím, o co tam vlastně půjde s ohledem na ten úvod. Mně by to jako oddechovka stačilo i bez toho prvku duchařiny, ale jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál.

  • správně teen
  • ústřední kamarádky
  • týpek, který hraje Jakea C.
  • délka
  • vlastně vůbec nechápu, o čem to je
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Nenáročná teen oddychovka, která neurazí, ani nenadchne. První díl je takový seznamovací, vlastně ještě vůbec nevíme, co se stalo a jak to bude probíhat dál. Jasně, popis dost napoví, on ten seriál nebude nějaké veledílo, které nám nabídne jeden zvrat za druhým. Ale Netflix ho charakterizuje jako minisérii, takže půjde určitě o příjemnou jednohubku, která uteče, než se nadějete.

Sice už jsem nějaký ten pátek ze školy venku, ale pořád mě baví sledovat, jak se středoškoláci snaží ze všech sil začlenit do kolektivu a užívat si svá nejlepší léta naplno. Pilot byl roztomilý, plný klišé, ale koukalo se mi na něj dobře. Hlavní dvě hrdinky mi hodně připomínají Miu a Lilly z Deníku princezny (pokud někdo ze současné generace ještě pochopí toto přirovnání k 20+ let staré filmové klasice!), jen zasazené do roku 2022. Dobře se na ně dívá, i když samozřejmě hnacím motorem je duchařský příběh.

  • rychle utíká
  • nenáročná oddychovka
  • jednohubka na maraton
  • plné klišovitých postav
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Největším problémem pilotního dílu je, že jeho zvrat, to, o co v seriálu půjde, se stane až na konci epizody. Do té doby je to příjemný, ale nikterak výjimečný pilot, v němž se seznamujeme s hlavními hrdinkami, Erikou Vu a její nejlepší (a podle všeho i jedinou) kamarádkou Giou. Dynamika mezi oběma holkama funguje dobře, ale přece jenom jde o typické středoškolské drama, v němž nechybí klasické postavy, jako je zákeřná kráska, která šikanuje ostatní a sympatický hezounek, který se líbí hlavní hrdince, ale pochopitelně randí s její úhlavní nepřítelkyní.

Postavy tak v nejednom případě působí jako karikatura, a zůstává otázkou, jestli se to v dalších dílech změní. Dokonce i rodiče Eriky jsou dost zvláštní, místo toho, aby se chovali jako normální máma s tátou a báli se o svou dceru, když vyrazí na párty, tak jí nabízejí alkohol, i když rozhodně není natolik stará, aby mohla legálně pít. Ale kdo ví, třeba to tak v amerických rodinách opravdu chodí, co já vím.

A mimochodem, když už je řeč o věku, Lana Condor není špatná herečka a na podobných rolích si udělala jméno, ale na tuto roli už mi přijde poněkud přestárlá. Přece jenom jí není těch šestnáct, nebo kolik má Erice být, nýbrž pětadvacet, a na Laně jde znát, že už není náctiletá, což mě od sledování chvílemi rozptylovalo. To její kamarádka Gia v podání Zoe Margaret Coletti je na tom lépe. Coletti je sice dvacet, ale pořád má ještě ten částečně dětský ksichtík, takže ve své roli působí realističtěji než Lana Condor.

Příliš staří puberťáci jsou ale v americké tvorbě běžní… a co ten zbytek? Pilot má poměrně svižné tempo a nechybí mu smysl pro humor ani nadsázku. Některé chvíle mi přišly příliš infantilní, holt už nejsem cílovka, ale jako celek mě epizoda bavila a zkusím i další díly. Jen doufám, že se děj v budoucích epizodách více rozjede, teď když už se seriál dostal tam, kam naznačuje jeho obsah, a třeba Erika přestane být taková uťápnutá šedá myška.

  • svižné tempo
  • závěrečný zvrat naláká na sledování dalších dílů
  • má smysl pro humor a vlastní styl
  • některé vtipy nepadnou na úrodnou půdu (pokud nejste ve stejném věku jako hlavní hrdinky)
  • to nejzajímavější z celé epizody se odehraje až v závěru
  • přestárlí puberťáci
  • jednoduše vyhlížející postavy, které působí jako karikatury
60 %
Mé hodnocení
Mad.Awe
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu