13. 10. 2022

Novinka pod lupou: The Midnight Club (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Midnight Club (Půlnoční klub)
Žánr mystery
Stanice Netflix
Premiéra 7. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 58 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Midnight Club se odehrává v Rotterdam Home, hospici pro nevyléčitelně nemocné teenagery. Skupina pacientů se začíná scházet o půlnoci, aby si vyprávěli děsivé příběhy. Nakonec uzavřou pakt, že kterýkoli z nich zemře jako první, kontaktuje ostatní ze záhrobí.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Pěkné. Ale horor to nebyl. Vřískotu tam bylo víc než ve Vřískotu, ale tvůrcům se nepodařilo vytvořit skutečné napětí, které je u hororu nejvíc potřeba. Nicméně to funguje jako solidní teen drama, takže se nenechte odradit absencí strachu.

Hlavní hrdinka je sympatická. Líbí se mi, jak odhodlaně přistupuje k životu a nevzdává se bez boje. Ohledně ostatních mám své pochybnosti, rozhodně se nedá říct, že by mi sedli všichni. Hlavně ta holka na vozíčku je hodně protivná, nejen tím, jak se chová, ale i jak pořád špulí pusu. Každopádně mě jen tak mimo napadlo, jestli někdo z těch dětí není duch. To by byl nečekaný zvrat, zvlášť když se tam bavili o tom, když někdo z nich zemře.

I když si seriály v atmosféře Halloweenu představuju trošku jinak, jsem spokojená. Bavila jsem se dobře, jen doufám, že si časem zvyknu na všechny děti. Šanci dalším dílům určitě dám.

  • sympatická hrdinka
  • super strašidelné místo
  • dobře se na to kouká a nemusíte moc přemýšlet
  • ostatní děti
  • není to horor
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Seriálová produkce Netflixu má na kontě další adaptaci románu a vcelku zdařilou. Parta mladých pacientů, většinou s onkologickými problémy, se potkají v ústavu, kde jim poskytují péči před odchodem na věčnost. Nová příchozí, jenž také trpí nevyléčitelnou nemocí, má i vidiny, při kterých omdlévá. A jaká atmosféra může vzniknout v takovém zařízení? Hodně hororová. Látky se chopil Mike Flanagan (The Haunting Of Hill House) a opět předvádí svůj um v pojetí depresivně laděných příběhů. Překvapivě tady až tak depresivní není a lekaček je více už v pilotu, jak v celém The Haunting. Jádrem děje je vyprávění členů „půlnočního klubu“, který se schází o půlnoci, a jednotliví aktéři si vykládají různé příběhy. A ty se začnou prolínat s děním v ústavu, což vyústí v mystickou dohodu „kdo zemře jako první, bude zbylé kontaktovat“. Opět musím vyzdvihnout strukturu vyprávění, kterou Flanagan umí na jedničku, přizpůsobuje se i režie a kamera. Herecky by to ale mohlo jít o něco lépe, výkony jsou tak trochu gumové a představitelé hlavních rolí nedokáží přenést tu „hrůzostrašnou“ atmosféru nevyléčitelných lidí. Také je možné, že je to záměr nakonec nevytvářet až tak psycho náladu, ale spíše odlehčenější. Jenže je to poznat i v lekacích scénách, kdy se nakonec jejich efekt trochu snižuje. Ale jako celek jde o nadprůměrný seriál, který by diváka neměl minout.

  • Struktura vyprávění
  • Hororová nálada
  • Trochu gumovější herectví
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
KothyKlaudi

KothyKlaudi

Podľa mňa dobrý seriál s pár parádnymi hororovými momentmi. Rozhodne nesúhlasím s uzavretým...
před 83 týdny
Petyer

Petyer

Ano, aj ja by som privital druhu seriu len som zdielal nazor, ze sa mi zda dej celkom uzavrety az na...
před 83 týdny
DenaaS

DenaaS

tak ja pozrela cely... pekne ukazali stranku ako clovek vnima ortiel smrti, ktory nad nim visi. ale inak...
před 83 týdny
Další články k tématu