21. 10. 2022

Novinka pod lupou: Sagrada familia (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sagrada familia (Svatá rodina)
Žánr drama, thriller
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 14. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 39 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Rodina skrývající šokující tajemství chce začít znovu v Madridu, kde jim ale vztahy s místními komplikují jejich plány a navíc je minulost pomalu začíná dohánět.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Přišlo mi až fascinující, jak nudný ten příběh byl, přitom by teoreticky vůbec nemusel, kdyby s ním přišel někdo jiný a natočil to líp. Nejhorší je, že mám pocit, že by tomu nepomohlo ani to, kdybych se v tom ději orientovala od začátku (což se nestalo, solidní půlhodinu jsem byla zmatená jak lesní včela, než jsem aspoň minimálně pochopila, kde jsme a proč).

Postavy mi byly buď krajně nesympatické, nebo mě nezaujaly. Jediné, co Španělé fakt umí, jsou ty jejich telenovelové vztazíky. Sourozenci a jejich potenciální protějšky (ten kluk z konzervatoře a ženáč odvedle) mě jediní zaujali a ještě zvážím, jestli zbytek série neproskáču kvůli jejich linkám. Jinak to byl jeden velký, nezajímavý, unavující zmatek.

  • zoufalý výkřik do tmy v podobě potenciálních romantických linek
  • příšerná nuda
  • postavy
  • chaos a nelogičnost
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Další skupinka otravných hrdinek, ke kterým se v této novince ještě navíc připlétají malé děti. To je kombinace jako ušitá pro mě.

Líbí se mi, že tady máme představenou celosezónní krimi záhadu. Unášení dětí není něco, co by se bralo na lehkou váhu, takže by mě určitě zajímalo, co se stalo a jak se příběh rozvine.

Na druhou stranu mě od dalšího sledování odrazují postavy, které mi opravdu vůbec nesedly. Všichni jsou divní a já nevím, jestli je to castingem, nebo scénářem. Myslím, že nemusím vidět všechno a další díly raději vynechám.

  • celosezónní záhada
  • postavy
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
arthurcz

arthurcz

No, nepotěšily jste mě teda. Mám to ve watchlistu kvůli Nairobi a doufal jsem, že to nebude úplná blbost,...
před 82 týdny
Fruiko

Fruiko

Tak jsem to měl v merku, ale koukám, že to možná nepůjde ani jako podkres k vaření...
před 82 týdny
IrmaVep

IrmaVep

Pridavam se k chlapcum vyse, ze jsem dle obsazeni ocekavala dalsi spanelskou bombu... a vy takhle :D...
před 82 týdny
Další články k tématu