18. 3. 2022

Novinka pod lupou: Once Upon a Time... Happily Never After (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Once Upon a Time… Happily Never After (Bylo nebylo… spíš nebylo)
Žánr komedie, hudební
Stanice Netflix (Španělsko)
Premiéra 11. 3. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 29 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Násilím rozdělená dvojice se musí v jiném životě zase sejít, aby zlomila kletbu nad svým městem, kde se nemůže nikdo zamilovat.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Španělská lechtivá verze, inspirovaná americkým seriálem, který kombinuje současný svět s pohádkovou love story ze středověku. Jak víme, lásku potřebujeme pořád bez ohledu na čas. Ale když se jí nedaří, může pomoci drak, který za růžového měsíce vklouzne do jezera (trochu jsem to zjednodušil). Španělská produkce přichází s naprosto povrchním seriálem, jenž má za úkol všemi dostupnými, telenovelovými prostředky, donutit diváka sednout k TV. Tohle mě míjí, humor moc nezabírá, ale typické muzikálové zpívánky a barevnost, ladící s pohádkovým zpracováním, si své příznivce může najít.

  • Písničky
  • Pohádkové zpracování
  • Povrchní děj
30 %
Mé hodnocení
richardK

Nemůžu se zbavit pocitu zklamání. Začátek sice nebyl zrovna dechberoucí, ale byl docela slibný. Moderní až parodické pojetí středověké pohádky typu Galavant, proč ne. Pak se ale děj přehoupl do ještě modernější a ještě parodičtější verze zakleté pohádky v současnosti typu Once Upon a Time, a to skoro až fyzicky bolelo sledovat.

Hudební složka, na níž jsem se mimochodem upřímně těšila, byla buď děsně nevyužitá, nebo využitá děsně. Zasmála jsem se možná jednou, ani ten mnou očekávaný humor tam nebyl. Bavily mě naopak kostýmy, vtipné a naprosto tematicky sedly, a celkově vizuál, na který se dobře koukalo. Avšak celé to selhalo především na jedné – řekla bych té nejdůležitější – věci, na příběhu.

Nesmyslně poskládaný děj měl mít původně, asi však jen v mých představách, velký potenciál, který zůstal nevyužit, stejně tak chudáci někteří dobře obsazení herci. Kdyby se drželi jen té původní pohádkové linky, tak by to s odřenýma ušima ještě šlo, ale jako celek spíš utrpení. Přísahala bych, že to bylo delší než půlhodina.

  • kostymérka to tam držela nad vodou
  • slibný pohádkový začátek
  • muzikálové části
  • hloupé, ale ne tak vtipně, jak jsem si představovala
  • vůbec to neutíkalo
  • špatné provedení nápadu
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Jsem ráda, že se v podstatě každý rok můžu těšit na nějakou podobnou hudební ptákovinu, která jede jako přes kopírák Galavanta a Schmigadoon. Tentokrát je to sice španělská tvorba, ale to vůbec nevadí, protože i ty španělské písničky zní parádně.

Název seriálu dokonale vystihuje celý příběh. Nečekejte žádnou romantickou pohádku a hlavně, čtěte pozorně – hlavně to nepouštějte dětem! Tohle je totiž pohádka pro dospělé, což zjistíte hned během první scény, kdy se princezna snaží najít kondom, aby si to mohla rozdat s chudým rybářem.

Ono je to charakterizované jako hudební, ale v pilotu tolik zpívání zase nebylo. Přišlo mi, že ho bylo ještě méně než ve Schmigadoonu, a když už se konečně něco ozvalo, trvalo to jen pár vteřin. Ocenila bych více hudby, ale i tak mě první díl hodně zaujal a těším se na maraton, až uvidím, kdo z nich je vlastně princezna, kdo je klaďas a záporák…

Hodně mě překvapilo, že příběh skočil z pohádkové minulosti do lidské současnosti. Většina epizody se odehrávala v našem reálném světě, pouze byla doplněná o drobné prvky nadpřirozena (dráček). Nečekala jsem to, ale ve výsledku se mi to moc líbilo.

  • netypický příběh
  • výraznější hudební složka
  • ideální pro maraton
  • nenáročná oddychovka
  • rozhodně není pro každého, lidi to budou milovat, nebo nenávidět
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
x.man.cz

x.man.cz

To je ale PTÁKOVINA
před 2 roky
Další články k tématu