28. 9. 2022

Novinka pod lupou: Andor (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Andor
Žánr sci-fi, thriller, drama
Stanice Disney+
Premiéra 21. 9. 2022
Vysílání středa
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Diego Luna (Todo va a estar bien), Alan Tudyk

O čem to je?

Příběh seriálu se odehrává 5 let před událostmi z filmu Rogue One: Star Wars Story. Odboj proti impériu právě začal.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tohle byl dobrý nápad, byť Andor trochu narušuje kánon Star Wars. Tentokrát se na to jde, jako v Rogue One, bez světelných mečů, ale temněji a přes „duši“ hlavní postavy Andora, kterého výborně ztvárnil Diego Luna. Když pak skončila třetí epizoda, tak jsem si říkal, že to dokonce může být ještě lepší než film. Obzvlášť, když se objeví Stellan Skarsgård a seriál dává dostatek prostoru dialogům, jenž patří k těm vybroušeným, humor tady moc nehledejte (naopak proslovy velitele imperiální jednotky jsou zbytečné, jen pro vyplnění času). Je dokonce trochu zábavné sledovat, že i tady je „veselejší robůtek“, ale jen aby divák nezapomněl, že se dívá na Hvězdné války. Už z traileru jsem cítil skvělý feeling, ale pořád jsem ještě nevěřil, že postava Andora může být až tak zajímavá. Může a je, tvůrcům mohu jen zatleskat.

  • Výborně vyprofilovaná postava Andora
  • Temnější feeling
  • Kecy velitele imperiální jednotky
80 %
Mé hodnocení
richardK

Na Rogue One jsem byla tenkrát i v kině, ale po těch letech už si z toho stejně nic nepamatuju, takže seriál je pro mě vlastně taková novinka.

Sledovalo se to dobře. Přijde mi, že všechny SW seriály a filmy jsou jako přes kopírák, v každém se řeší v podstatě to stejné pořád dokola. Ale i tak je to zábava, zvlášť když se k tomu přidají boje se světelnými meči. Těch jsme se zde sice nedočkali, ale první díl nastínil zajímavý příběh.

Nejsem si jistá, jaký mám názor na hlavní hrdiny. Po zhlédnutí nemůžu říct, že by mě někdo extra zaujal, ale zároveň mi ani nikdo nevadil. Jsem zvědavá, jak se jejich vztahy budou vyvíjet dál a jak bude probíhat vyšetřování vraždy, které hlavnímu hrdinovi určitě ještě pořádně zavaří.

Nemůžu říct, že bych byla úplně nadšená. U Obi-Wana mi první díl přišel zábavnější, tady se nestalo snad absolutně vůbec nic. Zatím mi chybí nějaká akce, jiskra, něco záživného. Ale věřím, že se to ještě pořádně rozeběhne a sledování mě nakonec bude hodně bavit.

  • prostředí, vizuální stránka, efekty
  • pohodová podívaná
  • stará známá SW značka
  • málo akce
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Právě jsem dokoukal E04 a musím Andor pochválit. Lucasovo universum SW léta upřímně nesnáším (od prvního...
před 86 týdny
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Nechápu, proč se tu na jednu stranu píše, že SW filmy a seriály jsou jak přes kopírák a pak na druhou stranu...
před 86 týdny
ragelly

ragelly

Tak to je super, to je hlavní :) Každý ocení něco jiného, mně tam chybí ty dané věci, proto jsem je...
před 86 týdny
Další články k tématu