9. 7. 2022

Novinka pod lupou: Moonhaven (AMC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Moonhaven
Žánr sci-fi
Stanice AMC
Premiéra 7. 7. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává 100 let v budoucnosti. Bella Sway je lunární pilotka a překupnice, která je obviněná ze zločinu a uprchne do utopické komunity na Moonhaven. Jedná se o 500 mil čtverečních Rajské zahrady postavené na měsíci. Zde hledá řešení problémů, které brzy vymažou lidskou civilizaci na Zemi. Skeptička v Ráji – Bella je vtažena do konspirace, aby získala kontrolu nad umělou inteligencí, jež má na svědomí zázraky na Moonhavenu. Spojí se s místním detektivem, aby společně zastavili síly, které chtějí zničit Zemi a její poslední naději, než tato naděje zničí je.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zatím sice nevím, co se to tady děje, ale nechám si to líbit. Pilot mě zaujal, i když z něj moc moudrá nejsem. Rozhodně ale budu pokračovat ve sledování, jsem zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál.

Postavy zaujmou hned na první pohled. Nejde na nich poznat, kdo je dobrý a kdo zlý, ale hlavně ani to, jaké jsou jejich úmysly. Nikdo tady není úplně černobílý, což je vždy super.

Technologické vychytávky se mi taky moc líbí. To je pro mě vždy ta nejzábavnější část na sci-fi seriálech, sledovat, jako vynalézavost tvůrci mají a jak se jejich vizi podaří vizuálně realizovat. Tady jsem spokojená, po vizuální stránce nemám seriálu co vytknout.

S tempem příběhu jsem taky spokojená. Ze začátku to vypadá nenápadně, ale na konci se tempo dost stupňuje a pilot končí cliffhangerem, který dokáže nalákat na další sledování. Myslím, že půjde o výborný sci-fi kousek na maraton. Jen doufám, že tvůrci dostanou příležitost natočit příběh kompletně, aby ho neutnuli násilně po první sérii bez pořádného konce.

  • vizuální stránka
  • ideální pro maraton
  • gradace tempa
  • zatím úplně nevím, o co vlastně půjde
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_karel_

_karel_

Já teda pilot dokoukal, ale drhlo to. Silně. :-) Ještě zkusím ten druhej díl, co vypustili, a...
před 92 týdny
_-0-_

_-0-_

Woke debilita (doslova), která se tváří jako Sci-Fi. Je ale moc dobře, že se takové seriály...
před 92 týdny
chisko6

chisko6

Článek mě navnadil, ale komentáře zase odradily. Možná zkusím aspoň pilot, když bude čas, a udělám si...
před 92 týdny
Další články k tématu