31. 1. 2022

Novinka pod lupou: All Of Us Are Dead (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název All Of Us Are Dead
Žánr zombie, horor, teen
Stanice Netflix (Jižní Korea)
Premiéra 28. 1. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 66 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Skupinka středoškoláků musí čelit velké krizové situaci. Hrdinové zůstanou uvězněni ve škole, zatímco venku rozpoutá peklo rychle se šířící zombie virus. Seriál je adaptací úspěšného digitálního asijského komiksu Now at Our School.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Když jsem šla do tohoto pilotu, tak jsem nevěděla, co mám od toho čekat. Asijskou manhwu jsem nečetla, protože celkově manhwu ani Mangu nečtu. To sleduji spíše jen anime. Tak netuším, jestli se to drží předlohy nebo ne. Jen mi to maličko právě připomněla anime Highschool of the Dead, které se mi líbilo, ale už si to moc nepamatuji. Takže možná až dokoukám tento seriál si pustím dané anime a uvidíme, jestli tam nějaká podobnost je. Ale i přes nechutné scény se mi pilot dost zalíbil.

Hudba je v ději skvěle nasazena a vystihuje danou atmosféru. Ohledně stopáže, tu bych ubrala, protože prostředek byl takový nudný, i když po nechutném začátku, se to pro někoho mohlo hodit. Čas na uklidnění. Pro mě to bylo trochu nudnější, ale zase se rozjel ten konec, kde to bylo dost nechutné.

Ohledně postav, tam si ještě úplně neumím představit, ale třeba takový profesor I, otec šikanovaného středoškoláka na začátku, je mi docela nesympatický. Uvidíme časem, kdo vše mi bude sympatický a kdo ne.

  • hudba
  • drastický začátek
  • hororové scény se zombie na konci
  • šikana studentů
  • profesor I
  • dlouhá stopáž
80 %
Mé hodnocení
Janey T

Zombie pro školáky podle digitálního komiksu. Ono je jedno, jestli podle psaného či digitálního, hlavní je, co s tím udělali tvůrci. A vcelku se s předlohou vypořádali, byť moje kafé to není. Co se musí (jiho) Korejcům uznat je, že většinou umí dobře vykreslit postavy a jejich motivace, což se děje i tady. Všudypřítomná šikana se nevyhýbá žádné zemi a škole a je příčinou pomsty, která dělá ze školáků zombíky. Dočkáme se i dnes už klasických záběrů, kdy učitelka hryže školáka do krku a kamarád si to vesele natáčí, přitom se ozývají zvuky křupajících kostí a trhaného masa. Najdou se i další, hojně využívané postupy pro zvýšení dramatičnosti (např. než někdo zvedne mobil a zavolá pomoc, tak oběhnou s měnící se dívkou půl školy), které zavání schematičností. Přitom „běhání“ je pořád čas na postavy, které mají dostatek prostoru k vyvolání žádoucí situace, než je někdo zakousne. Jelikož je to určeno pro mladší diváky, tak si režie drží odstup od hodně krvavých scén a v mnohých případech jen naznačí akci, což je ale mnohdy lepší, i tak je tu krve dost. V hodinovém pilotu se pak dostatečně nastíní premisa seriálu a dějový vývoj. Pro příznivce žánru to může být velmi dobře strávený čas u telky, jen si říkám, jestli těch zombie seriálů není už moc.

  • Velmi dobré výkony herců
  • zombie žánr
  • Schematičnost akčních scén
60 %
Mé hodnocení
richardK

Jo, tohle by šlo. Úplně nevím, jestli to označovat za horor, protože strašidelné to teda zrovna moc nebylo, minimálně ne v prvním díle. Ale jsem ráda, že to Korejci vzali vážně, rozhodně je to příjemné osvěžení, když jednou máme teen zombíky bez jakéhokoliv pokusu o vtip a odlehčení.

Začátek byl pomalejší, ale na konci už to vypadalo na solidní nášup. Rozhodně půjde o seriál, na který si musíte vyhradit více času, protože bude téměř nemožné přestat se sledováním na konci jednotlivých dílů. Alespoň pilot končí tak, že automaticky chcete kliknout na další epizodu a pokračovat ve sledování.

O postavách se asi nemá cenu moc vyjadřovat. Je jich tady hodně a zatím se v nich vůbec nevyznám, zvlášť proto, že mi všichni přijdou úplně stejní, takže nepoznám, kdo je kdo a kdo má s kým jaký vztah. Snad si časem zvyknu, protože rozhodně dalším dílům šanci dám. Pokud si další díly udrží míru akce, která tady byla na konci prvního dílu, tak budu spokojená.

  • vážné pojetí zombie-teen žánru
  • pilot se postupně zlepšuje
  • ideální pro maraton
  • pomalejší rozběh apokalypsy
  • zatím se vůbec nevyznám v postavách
  • až moc uměle vytvořená přehnaná šikana
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
_-0-_

_-0-_

To ano, ale na rozdíl od nás (bělochů) tak budou vypadat za dvacet let také. Bez ohledu na to, jestli...
před 2 roky
Andrea Lee

Andrea Lee

Súhlas!
před 2 roky
Petyer

Petyer

Celkom som bol prekvapeny, ze to nemalo klasickych 8-10 casti, ale az 12, plus dlzka jednotlivych epizod...
před 2 roky
Další články k tématu