13. 5. 2022

Novinka pod lupou: Bienvenidos a Edén (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Bienvenidos a Edén (Eden vás vítá)
Žánr Akční, Mysteriózní, Thriller
Stanice Netflix
Premiéra 6. 5. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jste spokojeni? S touto otázkou jsou Zoa a čtyři mladí, atraktivní a na sociálních sítích aktivní chlapci a dívky pozváni na nejexkluzivnější večírek v historii, který se odehrává na tajném ostrově a pořádá ho značka nového nápoje. To, co začíná jako vzrušující dobrodružství, se brzy změní ve výlet jejich života. Ale ráj ve skutečnosti není takový, jak se zdá… Vítejte v ráji.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na první pohled se zdá, že to není nic nového pod slunce a už to tu bylo milionkrát, ale koncept je něčím jiný a zajímavý. Pilot navíc končí tak, že vás bude docela zajímat, jak to bude dál. Já to snad dám i mezi mínusy, já chci vědět víc a to hned, ne až v dalším díle. =D

Mě si získal už úvod, kde se představila Amaia Aberasturi, dost mi tu připomíná Anjelicu Bette Fellini, pro kterou mám slabost, a tak společně s jejím herectvím bylo u postavy Zoe hned jasno. Zbytek postav zatím neměl tolik prostoru, aby si mě získaly, spíš to mají někteří z pětky takové nakloněné.

Seriál je to nadějný, má objednánu druhou sérii, tak snad má i propracovaný děj, ale pilotu něco zásadního chybí. Člověk si z něj nesedne na zadek. Působí spíš průměrně s občasnými výkyvy na obě strany, postavy jsou chvílemi totiž úplně na průplesk, jak jsou blbé. Než se to ale pořádně rozjede, můžete se zatím aspoň kochat hezkým prostředím.

  • Amaia Aberasturi
  • hezké prostředí
  • zajímavý nápad, i když vlastně pořádně není jasné jaký
  • chci vědět, co se děje
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Zpočátku pilotu, vše vypadalo zajímavě. Ale když se děj začal odehrávat předtím, než se Zoe probudila zatím sama na ostrově, tak to začínalo upadat a já se začala nudit. Přišlo mi to takové jen představení postav a vše, co nasvědčovalo k tomu všemu, co se dělo před ostrovem a během na ostrově.

Děj mi přijde docela zajímavý a je tu spousta otázek, na které bych ráda znala odpověď. Postavy mi přijdou takové neutrální, bezvýznamné. Nebo aspoň po tom pilotu. Jediná Africa mi ze všech přišla nejmíň sympatická, spíše nesympatická a namyšlená.

I když pilot na další sledování nenavnadí kde koho, tak já tomu šanci dám a uvidíme jestli se to nějak rozjede a bude to nakonec bomba. Protože díky konci mám více otázek a málo odpovědí. Tak uvidíme jak to bude dál.

  • prostředí
  • hudba
  • postavy
  • Africa
40 %
Mé hodnocení
Janey T

Hned v první minutě mě ohromilo, jak ta holka mohla s těmi dlouhými nehty psát tak rychle na klávesnici. Já když si udělám jen o milimetr delší než co nejvíc krátké, tak se mi o klávesnici zasekávají a nemůžu napsat ani slovo. Takže velký obdiv všem dámám (a pánům), které zvládnou s dlouhými nehty normálně fungovat. Závidím.

Celkově ale pilot zatím neukázal, co všechno seriál může nabídnout. Vlastně ani pořádně nevíme, o co tady půjde. První díl je jeden zdlouhavý úvod, který se snaží lákat na tajemnou atmosféru. Bohužel ale nepřináší vůbec žádné odpovědi a otázky jsou takové mdlé, že si nemyslím, že by každého diváka nalákaly na další sledování. Vypadá to trošku jako The Wilds nebo něco na ten způsob, ale nevím.

Na druhou stranu se mi líbila ta párty atmosféra. Postavy vypadají taky sympaticky, především ženské hrdinky. Chlapi se mi zatím pletou, všichni vypadají úplně stejně a ani jejich krátké vsuvkové příběhy mě zatím moc neoslovily. I tak si ale seriál místo v mém watchlistu najde. Bude to jeden z těch kousků, kterým maraton buď výrazně pomůže, nebo naopak výrazně uškodí. Protože první díl je takový nic neříkající, takže seriál jako celek může příjemně překvapit, nebo naprosto zklamat.

  • párty atmosféra
  • ženské postavy
  • vůbec nevíme, o co vlastně jde
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Jak moc naivní a/nebo zoufalý musí člověk být, aby na jakékoliv sociální síti kývl random neznámému něčemu, co může, ale nemusí být člověk, na pozvánku na totálně nereálně vypadající party kdesi na opuštěném ostrově? Jednoduché teen hovadiny miluju, i když už teen nejsem, a sci-fi stejně tak, ale tohle…

Komplet všechno od začátku očividně smrdělo problémem a nebezpečím, ale tak hlavně, že mladí měli před sebou vidinu alkoholu a slepě se hrnuli do všech neznámých uliček, temných aut a budov. Normálka. Na tohle jsem už fakt moc stará, nebo nevím. Většina postav byla hrozně jednoduchá, v takovém tom špatném slova smyslu, a korunu tomu nasadil herec ze Skam España (španělský remake, hrál Jorgeho). Jenom se mi nechtělo věřit, že na to skočil i ten týpek, co poznal Chopina. Tím jsem si ho sice oblíbila, ale na druhou stranu tam s nimi taky jel, takže ani on nebude nejostřejší tužka v penále.

Takhle, kdyby se jednalo o echt dystopické dílo oficiálně a celou dobu, jakože by třeba byli každoročně vybraní určití jedinci na tu party, jelikož by to byla jediná věc, po které mladí, sužovaní chudobou, nedostatkem šancí na lásku a diktátorstvím ve své zemi, touží, protože by se pro ně jednalo o vysvobození, neřeknu ani slovo a totálně si to užiju. Jako fakticky, tohle bych si i přečetla. Ale zasazení do reality to úplně zazdilo.

Takže zbývalo jediné, moje bujná fantazie. A taky smíření s do očí bijící hloupostí, protože co mi zbývalo. Nakonec to dopadlo tak, že posledních cca 5 minut, kdy jsem si začala představovat, že se jedná o dystopické dílo, mě to dokonce chytlo natolik, že se podívám i dál (ještě když to skončilo takovým cliffhangerem). Jinak ani netuším, kde jsem našla ta procenta, natož proč to už před premiérou prodloužili. Rozhodně existují lepší počiny pro náctileté, a to ani nemluvím o sci-fi seriálech.

  • závěr
  • kdyby to byla pořádná dystopie, miluju to
  • jednoduchost a hloupost postav
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Jerremy

Jerremy

Na konci prvni serie nejsem o nic moudrejsi nez na zacatku. :) ALe jako oddychovka v pohode. Uz...
před 101 týdny
Další články k tématu