1. 11. 2022

Novinka pod lupou: Les Amateurs (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Les Amateurs (Francouzští chlápci)
Žánr komedie, krimi, thriller
Stanice Disney+
Premiéra 19. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 33 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Sledujeme neobvyklá dobrodružství Vincenta a Albana. Třicetiletý Vincent pracuje pro radu departementu Meurthe-et-Moselle a jeho přítelkyně Louise, která je zároveň jeho šéfkou, mu právě dala kopačky.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na toto já se dívám ve volném čase? Pomiňme, jak absurdní to bylo, vzhledem k tomu, že to byl záměr, ale minimálně pilot má i dost jiných problémů. Tak předně, pro mě asi největší problém, ten příběh je tak neskutečně předvídatelný. Telefon, osamocený kolega a dobrý skutek a tak dále. Chtělo to scenáristicky trochu obrousit, aby se člověk mohl víc těšit, co bude dál.

Ústřední dvojka je taky docela dost prvoplánová, ale to mi až tak nevadí, je to prostě taková klasika. Spíš mi vadí, jak je Alban otravný. Vincenta tak nějak přežiju, tam je to dost umocněné tím, jak je na dně, ale Alban, ten je prostě přehnaný a špatný katalizátor příběhu.

Příběhově je to taková průměrná klasika, záměna, nedorozumění, prostě pár odboček, které způsobí katastrofu. Celé to působí jako taková nevinná záležitost, takže se to sleduje docela dobře. Ale myslím, že trochu nad průměr by to mohlo dostat třeba zapojení Louise. Prostě když už to ví Alban, tak proč ne ona, která je při smyslech?

  • neurazí
  • otravný Alban
  • nezapojení Louise
  • prvoplánový scénář
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Úplně mi to připomnělo film Drž hubu, jestli si ještě vzpomínáte. Je to ten typ komedie, kde se spojí dva úplně rozdílní týpci – jeden největší suchar, druhý největší a nejhlasitější trouba – ale společně jim to tak nějak překvapivě funguje a vychází.

První díl utekl rychle, představil postavy a nastínil zápletku na celou sérii. Jelikož měl jen půl hodiny, nebylo zde místo na žádnou zbytečnou výplň, takže sledování bylo příjemné. Na druhou stranu ale nejde o žádnou pecku, u které by mi smíchy tekly slzy, jak to bylo u zmíněného Drž hubu.

Velký vliv na to mají postavy, které tady nejsou tak výrazné a sympatické. Suchar nemá žádné charizma, hlupák zase nepálí až tak dobré hlášky. Tím pádem se mi seriál přesunuje spíše do průměru.

  • odlehčený komediálně-krimi příběh
  • serializovaná zápletka
  • chtělo by to lepší vtipy
  • postavy toho příliš nenabízí
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu