16. 12. 2022

Novinka pod lupou: A Spy Among Friends (ITVX)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název A Spy Among Friends
Žánr historický, thriller, špionážní
Stanice ITVX (Velká Británie)
Premiéra 8. 12. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 55 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Damian Lewis, Guy Pearce

O čem to je?

Seriálová adaptace stejnojmenné knihy od Bena Macintyreho. Hlavním hrdinou je známý britský dvojitý KGB agent Kim Philby. Sledujeme jeho komplexní vztah s kolegou a kamarádem z MI6 Nicholasem Elliottem, špionáž a důsledky, které do dnešní doby mají vliv na vztahy mezi Východem a Západem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Zív. Proč se vždycky na ty špionážní seriály těším, když pak jsou jedna velká uspávačka? Nezáleží na tom, jak slavná jména máte, ale když při sledování divák usíná, tak je prostě něco špatně.

Možná to jsou jen mé přehnaně vysoké nároky na tento žánr, který by mohl patřit mezi mé oblíbené, kdyby mě ty seriály dokázaly chytnout. Nevím, čím to je, možná retro zasazením. Zdá se mi, že všechny špionážní kousky vypadají jako přes kopírák. Ono je pravda, že možnosti jsou docela omezené – jste špion, tak se snažíte, aby vás nedopadly, a pak se snažíte přežít, když na vás přijdou. Moc jiného se vymyslet nedá.

Ale i tak bych čekala nějaké malé vzrušení, něco, kvůli čemu bych si seriál vybavila i po roce od jeho odsledování. Toho jsem se zde ale nedočkala, minimálně v pilotu ne. Netvrdím, že je seriál nekvalitní, to rozhodně ne. Je dobře natočený, dobře zahraný. Ale v mých očích pokulhává atmosférou a tempem.

  • herecké obsazení
  • kvalitně natočeno
  • přišlo mi to jako jedna dlouhá uspávačka
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu