2. 9. 2022

Novinka pod lupou: Ludik (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ludik
Žánr drama, krimi
Stanice Netflix (Jižní Afrika)
Premiéra 26. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 62 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nábytkářský magnát chce zachránit člena rodiny, který se stal obětí únosu. Musí proto využít svoji tajnou organizaci na pašování diamantů a dostat zbraně přes hranice.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Ludik už je asi třetí nebo čtvrtý netflixácký seriál z produkce Jižní Afriky a musím říct, že jde pro mě osobně zatím o nejzajímavější kousek. I tak se mi ale zdá spíše průměrný a ve sledování dál pokračovat nebudu.

Seriál se snaží hrát na drsný krimi thriller, ale za mě ho nejde brát až tolik vážně. Všichni se tváří až moc důležitě a hodně přehrávají. Dramatické scény působí jako látané na koleně. S postavami se sice víceméně seznámíme, ale nikdo neučaruje, všichni působí spíše nesympaticky a nemáte, komu pořádně fandit.

Asi ani nemám, co víc k tomu dodat. Dívat se na to dá, ale rozhodně existují v rámci žánru (a samozřejmě i mimo ně) o poznání zajímavější kousky, kterým byste měli dát spíše šanci. Na druhou stranu je pravda, že seriál je snadno dostupný na Netflixu, navíc s titulky, což je vždycky velké plus.

  • bez problémů se to dá sledovat
  • známé tváře
  • průměrný příběh
  • průměrné herecké výkony
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Arnold Vosloo (Mumie) v hlavní roli mně přeci jen nalákal se podívat na pilot. A dívat se na něj hodinu bylo utrpení. Mizerný scénář a podprůměrná režie dělají z gangsterské zápletky nezáživnou podívanou (jen seriálový masochista si jej užije). Dlouho jsem neviděl děj poskládaný ze scén, které jakoby vůbec nenavazují na nosnou konstrukci příběhu. Slabou režijní úroveň dokládá akční scéna přepadení dodávky někde v poušti. Jen herci to zvládají a Vosloo by udělal lépe, kdyby si střihnul opět nějakou „mumii“. Celé je to jako káva bez kofeinu.

  • Kromě herců vše ostatní
30 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu