31. 5. 2019

Novinka pod lupou: What/If (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název What/If
Žánr Drama
Stanice Netflix
Premiéra 24. 5. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 50 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Pár novomanželů ve finanční tísni se rozhodne přijmout lukrativní, leč nemorální nabídku pomoci od tajemné zámožné podnikatelky.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jméno seriálu se točí v médiích již nějaký ten pátek. Nicméně se mi podařilo zůstat bez informací, takže příběh pro mě byl naprostým překvapením. A musím říct, že po pilotu jsem zaháknutá a těším se na maraton. Miluju podobná mysteriózní dramata, která dokážou hned na začátku vytvořit působivou atmosféru, kterou podtrhuje prostředí, hudba, ale především herecké projevy.

Na začátku jsem měla trošku strach, jak si obstojí Jane Levy, kterou si pamatuju z role v komedii Suburgatory. Musím říct, že po první scéně jsem zapomněla, že ji znám odjinud, a naplno jsem se ponořila do její postavy. Stejně tak jsem to měla i u jejího manžela, kterého znám z Glee. Oba mají naprosto odlišné role, než na které jsem zvyklá, ale sedí jim perfektně. Tomu všemu nasazuje korunu excelentní Renée Zellweger, která dokazuje, že patří mezi hereckou špičku, která se pomaličku přesouvá z filmů do televize.

Příběh dokáže pohltit hned od začátku. Možná, že postupem času budeme získávat odpovědi na vyvolané otázky, které budou klišoidní nebo předvídatelné. Ale po pilotu nedokážu ani odhadovat, jak to celé dopadne, a především, co se stalo během té jedné osudové noci.

Pilot mě zaujal po všech stránkách. Na základě jeho výrazně serializovanému tajuplnému příběhu a cliffhangerovému konci bych ho doporučila na maraton. První díl uteče, ani nevíte jak, a chcete hned pokračovat dál ve sledování.
  • herecké výkony
  • působivá atmosféra
  • záhadný příběh
  • cliffhanger
90 %
Mé hodnocení
ragelly

K tomuto seriálu jsem se málem nedostal, protože za poslední dny jsem měl všeho tak plné zuby, že jsem myslel, že i na toto se vykašlu. Naštěstí jsem to neudělal, za což jsem opravdu rád, protože mě seriál pilotem dost oslovil a nejspíš ho zařadím mezi top věci 2019, které chci sjet celé.

Vlastně už úvod, který je jakýmsi prologem pro celou sérii, ve kterém Renée Zellweger promlouvá o cestách životem, křižovatkách, na kterých stojíme, už tím si mě tvůrci získali. V podstatě právě ona celý pilot táhne, sice je v pilotu minimum času, ale i v těch pár scénách předvedla mistrovský herecký výkon. Když se tam zamýšlím zpětně, příběh firmy na mizině byl dost nudný, ve skutečnosti jsem si toho ale nestihl všimnout, protože kolem celého příběhu bylo vystavě tajemno spojené s malým flashforwardem. Nedostatků nejspíš pár bylo, každopádně díky zajímavé dějové lince se v mých očích všechny nejspíš ztratily.

Závěr pilotu přinesl pár otázek. Šlo pouze o důkladnou přípravu ze strany Anne, hrála si snad ona na zmiňovaný osud a stojí za vším právě ona? Je nějaká spojitost mezi pravděpodobnou obětí a Seanem? Zkrátka seriál má prostředky, kterými lze nalákat ke sledování. Je fajn, že se jedná o jednu uzavřenou sérii, takže celou dobu směřujeme ke konkrétnímu konci, který by tím pádem měl být do jisté míry uspokojivý. Kromě vyzdvižené Anne žádná z postav nijak zvlášť nevyčnívá, dokonce se po pilotu zdá, že tu některé postavy jsou jen na vyplnění času (navíc jsou nudné), ale věřím, že i ty budou zajímavě zapojeny do vzniklého příběhu.

Co se celkového hodnocení týká, opravdu mě nenapadá, co tak velkého vytknout, seriál byl opravdu bombou v letošní sezóně, i přesto tu visí jakési ale, proč nedat 100 %. Konec konců, opravdu nemám, na co si ztěžovat, a předchozí mé dvě stovky byly pro seriály na úplně jiné úrovni kvality, takže proč ne. Doufejme, že ani zbytek série nezklame.
  • výkon Renée Zellweger
  • napětí
  • úvodní promluva
  • otázky ze závěru
  • táhne jediná postava
100 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Destinytte

Destinytte

Těšila jsem se na představitele hlavních postav, od seriálu jako takového jsem moc nečekala. A stejně jsem...
před 4 roky
jduch

jduch

Bohužel jsem nedokázala dokoukat ani pilot..Nudilo mě to.
před 4 roky
Kyra01

Kyra01

Súhlasím s názorom, že pilot bol najlepší, ostatné diely boli už horšie. Napriek viacerým nedostatkom...
před 4 roky
Další články k tématu