25. 6. 2019

Novinka pod lupou: Linka (Prima)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Linka
Žánr Drama, Akční, Minisérie
Stanice Prima
Premiéra 17. 6. 2019
Vysílání pondělí a středa, 20:15

Délka pilotu: 52 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Krizového interventa Filipa Mrkvičku kvůli průšvihu alespoň dočasně převeleli do call centra tísňové linky. Jeho nová šéfka, Zuzana Radová, ze svého kolegy a jeho nekázně není vůbec nadšená. Ale pokaždé, když někomu z nich či jejich kolegů začne zvonit telefon, jdou všechny spory stranou, protože právě teď může jít někomu o život.

Trailer

Na youtube nic není, ale můžete mrknout tady.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jelikož jsem se k pilotu dostala až nějakou tu dobu po premiéře, ještě před sledováním se ke mně dostalo z různých stran pár názorů. Tudíž už jsem tak nějak tušila, co čekat, tudíž jsem si ke sledování udělala pizzu, abych měla čím zajídat žal.

Nakonec ale musím říct, že to zas tak hrozné nebylo. Možná jsem příjemně překvapená i z toho důvodu, že poslední česká lékařská věc, kterou jsem viděla, byli Záchranáři (nebo jak se to jmenuje) na TV Barrandov (vážně netuším, proč se na to mamka kouká, pokaždé, když z toho u ní vidím i jen pět vteřin, netuším, jak může štáb natáčení těch uječených a uřvaných kreatur přežít), takže laťka nebyla zrovna vysoko, ale i tenhle malý úspěch se přece počítá, ne?

Žádný zázrak to samozřejmě není, je to průhledné až hanba, herci hrají přesně ty typy lidí, které byste od nich čekali… a upřímně mě docela vyděsilo i to jak moc je všechno propojené. Jistě že se všichni znají se všemi, ale tohle je prostě neskutečně přehnané (ještě přehnanější než v asijských seriálech), upřímně bych se už asi ani nedivila, kdyby se znali i prapradědečkové hlavních postav s praprababičkami hlavních podezřelých a zločinců.

Ale abych seriálu nekřivdila, koukat se na to dalo. Přemýšlet o tom asi není radno, ale když se člověk prostě jen kouká (a jí u toho tu pizzu), je sledování upřímně dost zábava. Asi bych se bavila ještě víc, kdyby nebylo prima play tak ehm… špatné. (Jako jistě, nemám nejlepší internet, ale 1080p streamy rozjedu v pohodě, 4K víceméně taky, a k tomuhle musím šestkrát vstávat? Vážně?)
  • sledování je zábava
  • jen člověk nesmí přemýšlet
  • průhledné až hanba
  • žádné překvapení
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Od seriálu jsem nic velkého nečekal, přece jen z čeho už by to v našich končinách mohlo těžit. Ale i tak jsem doufal v nějakou zajímavější kriminálku nebo tak. Omyl, prvotní odhad byl totiž správný. Výjimečně jsem před sepsáním názoru viděl i druhou epizodu, naneštěstí ani ta není lepší.

Celý příběh je tak strašně uvěřitelný, nepředvídatelný a plný nečekaných zvratů, už jen v úvodu, když Mrkvička zachrání dítě na silnici, kdo toto prosím nečekal? A v podobném duchu mi přijde i zbytek pilotu a předpokládám, že stejný bude i zbytek seriálu. Ono je totiž naprosto normální, že je všechno v životě natolik propojeno. Místo, aby každou epizodu tvůrci věnovali jedné z postav, radši měli příběhy propojit uvěřitelnějším a sledovatelnějším způsobem.

Obsazení není asi ničím zvlášť zajímavé, takový standardní mix známého a opomíjeného nebo spíš pozapomenutého. Příběh nám tak přináší velké množství postav, jenže některé stihnou říct tak akorát „ahoj“ a možná se ještě usmát, což je celkem škoda, jelikož by jejich příběhy mohli být mnohem zajímavější než to, co sledujeme.

Věřím, že jisté publikum by si to našlo i v případě větší epizodní dotace, přece jen se nejedná až o takovou katastrofu, ale za mě opravdu ne. Z nápadu se dalo vytěžit mnohem víc než jen udělat ubohou prime-timeovku, kterou ale jak se ukazuje lidi přeci žerou. Takže ve finále pro nenáročné publikum asi dobré.
  • nápad
  • předvídatelnost
  • nesmyslná propojenost
  • postavy odsunuty do ústraní
  • nezaujme, rychle zapomenete
40 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
jesmot

jesmot

To je fakt, taky mi bylo jasné, odkud vítr vane, každopádně bral jsem to na naše poměry, že se konečně...
před 4 roky
andromache

andromache

Tak přesně 9-1-1 bylo první co mě napadlo, když jsem si přečetla koncept seriálu :D. No co, Modrák zase...
před 4 roky
ragelly

ragelly

Typický primácký seriál. Hraje na emoce, ale celé to kazí kriticky podprůměrné herectví. A ta uměle vyvolaná...
před 4 roky
Další články k tématu