6. 9. 2018

Novinka pod lupou: Vanity Fair (ITV)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Vanity Fair
Žánr Drama, Historický, Minisérie
Stanice ITV
Premiéra 2. 9. 2018
Vysílání neděle, 21:00

Délka pilotu: 47 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Nová adaptace literární klasiky se odehrává na pozadí napoleonských válek. Hlavní hrdinkou je Becky Sharp, která se snaží z chudoby vyšplhat na vrchol anglické společnosti. Její příběh o zlomyslnosti, zločinu, manželství, lásce, smíchu, podvodech, bojích a tanci jí zavede až na dvůr krále Jiřího IV. Dočkáme se bitvy o Waterloo a sledujeme, jak hrdinka během svých snah láme srdce a ztrácí velká, nejen peněžitá bohatství.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na film jsem se před lety dívala bez znalosti předlohy, protože Reese patřila (a patří) mezi mé oblíbené herečky. Tenkrát se mi hodně líbil, ale od té doby jsem ho neviděla a už si vůbec nepamatuju, o čem to celé vlastně bylo a jak to skončilo. U seriálu mě překvapilo jméno hlavní představitelky, které odněkud znám… a jak jsem si ji našla, zjistila jsem, že je to moje milovaná Emma z Bates Motel! Vůbec bych ji nepoznala, dokonce ani když už jsem věděla, o koho jde, tak bych nikdy netipovala, že je to jedna a ta samá osoba. Ale to mi vůbec nevadí, protože Becky je sympatická i tady.

Seriál působí moderně, i když je historický. Líbí se mi krásné barevné kostýmy a prostředí, celé to působí luxusně a velkorozpočtově, což miluju a opravdu dobře se mi na podobné seriály kouká. Předloha je samozřejmě poměrně pevně daná, takže tady není moc co měnit, všechno to skončí tak jako vždycky a ti, kteří mají nakoukáno a přečteno, tak přijdou o všechna překvapení. Přesto si myslím, že seriálová podoba umožňuje příběh trošku natáhnout a obohatit, což by nemuselo být na škodu, protože Becky je skutečně zajímavá hrdinka, na kterou se dobře kouká a fandíte jí, i když jí jde vlastně jen o peníze.

Celé herecké obsazení vypadá dobře, všichni mi přijdou dobře obsazení a do svých rolí se hodí. Nikdo výrazněji nevyčnívá, ale myslím si, že když si dáte pár dílů, už si tváře budete s přehledem vybavovat a začnete se na ně ještě více těšit.

Jinak ani nevím, co víc říct. Sledování utíká tak akorát, nic výrazně pomalého, ale ani jsem se nedokázala do příběhu tak ponořit, abych ztratila pojem o čase a najednou si uvědomila, že už je konec. Je to škoda, protože takové seriály jsou nejlepší. To mi naznačuje, že Vanity Fair bude příjemný seriál, který ale nebude mít moc šancí, aby se dostal mezi mé zamilované.
  • sympatické postavy a herci
  • kostýmy
  • chybí to něco extra k zamilování si seriálu
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Knihu jsem nečetl, předchozí adaptace neviděl, proto až se studem jsem si to zamiloval. Je to totiž tak trochu červená knihovna pro ženy, ale hrozně mě bavilo sledovat nahánění chlapů a využívání ženských zbraní. Becky Sharp je prostě boží. Těžko ale říct, jak si ji zamilují ti, co už jim k srdci přirostla nějaká jiná verze. Ale pro mě to fungovalo dobře. Možná to je i tím, že jsem nikdy nic podobného moc nesledoval. Mám nakoukáno pár dílů Downton Abbey a to je tak všechno.

Je vidět, že je to drahá produkce, takže historické kostýmy jsou na jedničku, stejně tak i bohatý komparz na pozadí jednotlivých scén. ITV prostě historické seriály má v malíčku a peníze od Amazonu jsou taky vidět. Starý Londýn oživený díky CGI prostě musíte obdivovat.

Jelikož předlohu neznám, tak jsem jak malá holka natěšen na další díl a zvědavý jak stará klepna, kam se děj dál bude odvíjet, protože s hlavní hrdinkou to po pilotu nevypadá moc dobře.
  • drahá produkce
  • zamilovatelná hlavní hrdinka
  • pořád se trochu stydím, že se mi to líbí (protože to má nádech seriálu pro holky)
70 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
pataaaaaa159

pataaaaaa159

Haha, asi se mi líbí přesně opačné seriály než vám. Tohle mě neoslnilo, je to pěkně natočené jako všechny...
před 5 roky
kjama

kjama

Boží, už mi na youtube několikrát vyskočila upoutávka, tak se moc těším, až si to dám celé. Takže řadím na...
před 5 roky
Leeuska

Leeuska

Po dvou dílech mě to nadchlo, miluju britské seriály obecně, atmosféra je dokonalá, trochu jiný úhel pohledu...
před 5 roky
Další články k tématu