12. 3. 2019

Novinka pod lupou: Diggstown (CBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Diggstown
Žánr: Drama / Právnický
Stanice: CBC
Premiéra: 6. 3. 2019
Vysílání: středa ve 20:00
Délka pilotu: 43 minut
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Floyd Kane
Herci: Vinessa Antoine, Natasha Henstridge, Stacey Farber, C. David Johnson, Brandon Oakes, Shailene Garnett, Tim Rozon, Dwain Murphy

Ve zkratce

Marcie Diggs je zkušenou právničkou, která se po sebevraždě své tety rozhodne přesídlit na právní kliniku v Dartmouth. Zde dělá vše pro to, aby vinou nedokonalého právního systému netrpěli nevinní lidé.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Diggstown má na papíře docela potenciál, i když nijak nevybočuje z ostatních právnických dramat, ale na obrazovce mě po zhlédnutí pilotu moc neoslovil.

Herecké obsazení mě potěšilo (až na Dwaina Murphyho, který mi nikdy nebyl sympatický), ale bohužel jim chybí chemie, což se na seriálu dost podepsalo. Na vině možná není jen nulová chemie, ale také to, že měl každý svůj případ a jednalo se o sólo akce. Jednotliví právníci spolu nespolupracovali, jejich případy se neproplétaly, jak tomu většinou u těchto dramat bývá zvykem, takže nebyl ani prostor k tomu, aby se postavy nějak víc sblížily. To je pro seriál veliké mínus.

Také se mi nelíbilo, že byl celý děj poněkud rozkouskovaný. Kromě toho, že měla každá postava vlastní linku, i v rámci těchto linek mi přišlo, že jsou celkem neucelené a tak nějak rozptýlené napříč pilotem. Chápu, že chtěli kolem minulosti Marcie vytvořit trochu tajemno a protkat současnost flashbacky, ale na mě to působilo dost zmateně. Nakonec bylo sice po skončení dílu všechno jasné, ale šlo to odvyprávět i lépe.

Není to úplný propadák, dodívat se to dalo, ale celkově mi v seriálu chybělo větší napětí a akce, pilot neměl žádný spád a vlastně mi bylo vcelku jedno, jak případy nakonec dopadnou. Druhý díl asi ještě zkusím, protože nemám ve zvyku seriály odepisovat hned po pilotu, ale moc si od toho neslibuju.
  • není to propadák, jen něco postrádá
  • obsazení
  • nulová chemie mezi herci
  • rozkouskovaný děj
  • žádný spád
50 %
Mé hodnocení
gabik.029

Právnické seriály jsou tak všeobecně povedené, proč nezkusit i něco nového, že. No, omyl. Není to nějaká katastrofa, ale víc než právo se zde řeší vztahy a minulost. Snad je to problém jen pilotu, který potřebuje tak nějak uvést celkový příběh.

Je tu strašné množství postav, kolem kterých by se měl děj odvíjet, takže Marcie značně zaniká. Člověk tak sleduje několik dějových rovin, a to navíc ještě nejen v přítomnosti, takže je trochu náročnější udržet pozornost a něco si z dílu zapamatovat. V podstatě sjedete pilot a úplně zapomenete, že jste něco viděli. Možná je to jen můj případ, ale ono to skutečně ničím nezaujme. Nudný obžalovaný s malým prostorem, to stejné u případu, zkrátka jak jsem řekl, vztahy, minulost, rodina… Nadějně ze všeho vypadal závěr, který by snad mohl nalákat, ale jestli to má být tahák seriálu, tak moc nadějí asi nemá.

Každopádně postavy jsou docela příjemné, prostředí taky, takže pokud se to do budoucna rozjede a seriál přinese nějaký ten zajímavý soudní případ, bude se to dát sledovat.
  • postavy
  • prostředí
  • závěr
  • zmatkovitost
  • rychle zapomenete
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Diggstown bych charakterizovala jako další ryze kanadský seriál. Kanada má specifický styl, do kterého spadá většina jejich seriálů. Atmosféra je u všech stejná, jen se liší herci a pracovní zaměření hrdinů. Tady máme právníky s velmi komplikovanou minulostí.

Při sledování jsem si říkala, jestli tohle všechno může jeden člověk opravdu zažít během relativně krátké doby. Máme tu rodinnou tragédii, zášť vůči reverendovi, flashbacky do minulosti, flashbacky do druhé minulosti, romantickou linku překračující z minulosti do současnosti, změnu práce, útěk z domova, vrácení se domů a nespočet dalších věcí, kterými si hrdinka prošla.

Celé to působí lehce soapkovitě, což mi ale nevadí. Pilot utekl rychle a bavila jsem se u něj od začátku do konce. Postavy jsou sympatické, chemie mezi nimi také nechybí. Nesmí chybět ani milostný trojúhelník, i když všichni moc dobře víme, komu hrdinka dá nakonec šanci (a komu budou všichni diváci, ehm, divačky fandit).

Nevím, jestli už jsem z těch všech kriminálek tak otrkaná, ale přišlo mi, že bych hned mohla začát dělat u CSI. Upřímně, hrdince trvalo dost dlouho, než si spojila u svého případu dvě a dvě dohromady. Mně bylo jasné, že tohle je klíč k celé věci, hned v prvním flashbacku, když dotyčný zakašlal… Takže ten velký zlom a odhalení pro mě nebyly žádným obřím šokem.

I přes svou jednoduchost pro mě ale Diggstown má své kouzlo a ve watchlistu mi zůstane.
  • chemie mezi postavami
  • lehká soapkovitost
  • jednoduchý a předvídatelný případ
  • rodinné problémy a nudná minulost hrdinky
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát šanci seriálu Diggstown? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu