19. 8. 2019

Novinka pod lupou: The Hunting (SBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Hunting
Žánr Drama
Stanice SBS
Premiéra 1. 8. 2019
Vysílání čtvrtek

Délka pilotu: 60 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Učitelé na jedné australské střední škole přijdou na to, že studenti sdílí sexuálně explicitní fotografie svých nezletilých kamarádů a spolužáků online. Toto odhalení s sebou nese následky pro čtyři teenagery, jejich učitele i rodiny v moderní multikulturní Austrálii.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně řečeno, seriál mě při sledování tak úplně neoslovil. Ale když na něj vzpomínám zpětně při psaní tohoto názoru a zamýšlím se nad tím, jak reálné jeho téma je, vnímám to zase trošku jinak. Těžko se to vysvětluje. Zpracování seriálu nezaujalo, ale téma je tak silné, že vás nutí uvažovat nad seriálový rámec a zasazovat ho do reálného života.

Novinka ukazuje zcela realisticky dvě věci, které aktuálně hýbou světem – sex a moderní technologie. Kolik si člověk denně udělá selfíček, kolik odvážných a odhalených fotografií posílá svým přátelům, romantickým známostem, jen tak k flirtu i neznámým osobám… Děje se to dnes a denně, aniž bychom si v daný moment uvědomovali, jak nebezpečné následky tohle zautomatizované a bezmyšlenkovité jednání může mít.

Mládež se chce bavit, chce si upevňovat své cool postavení v alfa smečce, a vůbec je nezajímá, jak jejich jednání ovlivňuje vrstevníky v jejich okolí. Právě o tom vypráví tento seriál. Jen pro mě osobně docela nepovedenou formou, která mě nedokázala upoutat a vtáhnout do příběhu.

Možná je to castingem; herci mi nepřijdou příliš výrazní a ačkoliv nehrají špatně, nedokážou mě zaujmout tak, abych chtěla vědět, jak se jejich osudy budou dál vyvíjet. Pilot je relativně dlouhý (asi 50 minut), ale vlastně se v něm nic moc nestane. Vidíme v podstatě totožnou věc, která se během velmi krátké doby několika dnů stane dvěma párům. Takže sledujeme to stejné dvakrát dokola.

Možná se příběh ještě rozjede, až se víc ponoříme do důsledků tohoto jednání. Prozatím ale nemám moc chuť sledovat dál. Téma se mi líbí, ale tím to končí. Možná se někdy podívám na poslední díl, abych zjistila, jak to celé dopadlo. Jde o minisérii, takže bychom se mohli dočkat uzavřeného příběhu.
  • vážné a aktuální téma
  • nezajímavé zpracování
  • nevýrazné postavy
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu