17. 7. 2019

Novinka pod lupou: The Loudest Voice (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Loudest Voice
Žánr Drama, Retro, Zpravodajský
Stanice Showtime
Premiéra 30. 6. 2019
Vysílání neděle, 22:00

Délka pilotu: 54 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál je adaptací bestselleru The Loudest Voice in the Room od Gabriela Shermana, který sleduje život Rogera Ailese a jeho vliku, který má na svět médií až do dnešní doby. Především se soustředí na minulou dekádu, kdy se Ailes stal pro mnohé lídrem republikánské strany. Nechybí ani hlavní momenty z jeho života včetně zkušeností se světovými leadery, kteří mu pomohli rozjet politickou kariéru, nebo obvinění ze sexuálního obtěžování a vyrovnání, které přivedlo jeho nadvládu nad Fox News k neslavnému konci.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Russell Crowe? To ne. Tohle mi neříkejte. Oddělení make-upu odvedlo neuvěřitelnou práci. Nikdy bych ho nepoznala, začala jsem v hlavním hrdinovi vidět hercovy oči až poté, co jsem u psaní článku zjistila, že je ot on. Perfektní práce, očekávám nominace na Emmy a Glóby ve všemožných technických kategoriích.

Když už jsem u těch cen, rozhodně tipuju, že u technických se nezastaví. Černobyl letos asi nikdo nepřekoná, ale The Loudest Voice se bude pyšnit také celou řadou nominací v prestižních kategoriích. Na první pohled je tohle seriál, který zanechá nesmazatelou stopu. Skoro mi připadá, jako bych znovu sledovala Newsroom. Přiznejme si, že Newsroom je nenahraditelný, ale u této novinky jsem seděla přikovaná od začátku do konce. A rozhodně to není pouze tím, že mám sama vystudovanou žurnalistiku. Přiznejme si, že když měl hrdina motivační proslov ve čtyři ráno, zněl úplně jako Will McAvoy.

Seděla jsem u toho přikovaná od začátku do konce. I když jde jen o zpravodajství, seriál je vytvořený tak poutavě, že vás chytne a nepustí. Má perfektní scénář, chytré dialogy a špičkové herecké výkony, které neomrzí sledovat. Líbí se mi také retro zasazení a reálné záběry z televize, celé to tomu dodává jiskru a autentičnost.

Seriálů z novinářského prostředí nikdy není dost. I když si pamatuju, že jsem loni chválila britský Press, tak jeho úroveň se s The Loudest Voice absolutně nedá srovnávat. Tohle je prostě jiný level a povinnost pro všechny milovníky televizního průmyslu, politiky, zpravodajství, Newsroomu a kvalitní seriálové tvorby obecně.
  • perfektní scénář
  • herecké výkony
  • jednotvárné téma zpracovává poutavě
  • podle skutečné události
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
SparkySpeirs

SparkySpeirs

Tak teď se na to těším ještě víc! Už z promo fotek jde poznat, že Russella Crowea - pokud do toho...
před 4 roky
Další články k tématu