29. 9. 2019

Novinka pod lupou: The Dark Crystal: Age of Resistance

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Dark Crystal: Age of Resistance
Žánr Fantasy, Dobrodružný, Animovaný
Stanice Netflix
Premiéra 30. 8. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 61 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Zlí Skeksisové poškodí Krystal pravdy, což má za následek šíření nemocí po celé zemi. Tři Gelflingové odhalí znepokojující pravdu o moci Skeksisů a vydávají se na dobrodružnou cestu, která vede ke vzniku rebelie a začne epickou bitvu o budoucnost planety.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Znáte takové ty disneyovské kreslené Star Wars seriály? Kdysi před mnoha mnoha lety jsem k pár epizodám dělala titulky, takže jsem něco málo viděla. Tato novinka mi připadá hodně podobná. Ne ani tak animací, jako spíš samotným příběhem a atmosférou.

I když se tu najde pár vážnějších scén, litry krve tady nelítají, takže se odvážím říct, že tento seriál potěší hlavně děti. Hlavní hrdinové jsou také poměrně mladí, navíc je čeká velkolepé dobrodružství o záchranu země, takže pokud chcete zabavit své malé ratolesti na celý den, můžete jim to pustit.

Pro dospělé… no nevím. Já určitě nejsem cílovka. Přišlo mi to hrozně dětinské a nudné. Pilot byl neskutečně dlouhý a pro mě se šíleně vlekl. Pořád se tam dokola řešilo to samé, stačilo by mi klidně dvacet minut bez té extra hodiny navíc. Na druhou stranu vím, že spousta dospělých si ty SW animáky užívala z plna hrdla, takže dost možná i tento seriál si najde své dospělé publikum. Animaci to má pěknou, to zase jo.
  • animace
  • dobrá pohádka pro děti
  • až moc dětinské (asi je to opravdu pro děti)
  • moc dlouhá stopáž
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Kolombo

Kolombo

Nezanedbatelné množství mých kamarádů, která vyrůstala na filmu Dark Crystal, si seriál vyloženě užilo. Já...
před 4 roky
Další články k tématu