23. 5. 2019

Novinka pod lupou: Special (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Special
Žánr Komedie, Drama
Stanice Netflix
Premiéra 12. 4. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 14 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Ryan O'Connell (předloha, tvůrce)
Herci Ryan O'Connell,

Jessica Hecht, Punam Patel, Marla Mindelle, Augustus Prew, Patrick Fabian

O čem to je?

Seriál je adaptací autobiografie o tom, jaký je život postižené dospělé osoby. Odhaluje, co rozděluje poslední generaci mladých lidí v našem neustále propojeném a přehnaně vzdělaném světě. Sledujeme problémy, které s sebou přináší moderní randící kultura, stáže ve velkých firmách, práce, drogy a přiznání homosexuality.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak trochu Jerk, jen hlavní hrdina je vlastně docela milý chlapík. Takže vlastně opak Jerka. Epizoda příjemně utekla, prospěla ji kratší stopáž. Nejde o vtipnou komedii, ale o odlehčený seriál s pohodovou atmosférou, který dokáže chytnout za srdce.

Samozřejmě jako u většiny komedií, ani tady se nedalo vyhnout typizaci postav. Máme tu trošku toho přehrávání u vedlejších postav, ale překvapivě hlavní hrdina dokáže spolehlivě celý příběh utáhnout sám a nechcete si z něj vydrápat oči.

Netvrdím, že bych se do novinky ihned zamilovala a nutně potřebovala vidět celou sérii. Ale přiznejme si, u které komedie kdy tenhle pocit nastal, že. Přijde mi to spíš jako takový ten typ seriálů, které běží v televizi a když si ji náhodou zapnete, necháte to na tomto programu, protože si prostě chcete odpočinout od starostí všedního dne a tohle je dobrá oddychovka. Jakmile dosledujete, začnete se věnovat něčemu jinému a okamžitě zapomenete, co se tady odehrávalo.
  • hlavní hrdina
  • příjemná atmosféra
  • chybí jiskra, kvůli čemu koukat dál
  • přehrávání postav
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Destinytte

Destinytte

Podle traileru jsem čekala něco trochu jiného... Ale bylo to docela fajn. Uteče to rychle. Je to taková milá...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno a to, co jsem psala v názoru na pilot, bych asi použila i k popsání celého seriálu....
před 3 roky
Další články k tématu