1. 10. 2018

Novinka pod lupou: The Cry (BBC One)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Cry
Žánr Drama, Thriller, Minisérie
Stanice BBC One
Premiéra 30. 9. 2018
Vysílání neděle, 21:00

Délka pilotu: 55 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Helen FitzGerald (předloha), Jacquelin Perske
Herci Jenna Coleman,

Ewen Leslie, Asher Keddie, Stella Gonet, Sophie Kennedy

O čem to je?

Zmizení miminka v malém pobřežním městečku v Austrálii odstartuje příběh do hlubin komplikované psychologie. V centru dění se ocitá mladý pár, který se na jednu stranu musí vypořádat s nemyslitelnou tragédií pod drobnohledem veřejnosti a médií i samostatně za zavřenými dveřmi.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Nikdy mě nepřestane udivovat, jak ti britští herci zvládají hrát v tolika seriálech. Nyní tu je novinka v hlavní roli s Jennou Coleman. The Cry po pilotu vypadá dobře. Spadá do kategorie typických britských dramat, jak je známe. Seriál má výborné obsazení, pomalé tempo, střídá hodně časové roviny až do míry hraničící s nepřehledností a nabízí zajímavou zápletku, která vás nutí sledovat dál.

Seriál je zasazen do hodně zvláštní atmosféry, která dokáže skvěle dýchnout na diváka. Při sledování jsem měla takový pocit neklidu, napětí a frustrace. Naplno jsem se dokázala vžít do hlavní hrdinky, která už zoufalstvím nad stále brečícím dítětem netušila, co má ještě udělat. Upřímně? Trošku mě vytočilo, že ji chlap donutil k třicetihodinovému letu s tříměsíčním děckem a ještě si tam vedle ní celou dobu spal, místo aby jí pomohl. Ale jasně, kvůli zápletce to tak prostě muselo být vytvořené.

Herci jsou parádní. Jenna exceluje, roli zoufalé matky a ženy, která, pokud jsem to správně vypozorovala, má psychickou poruchu, zvládá na výbornou. Jen jsem měla trošku zmatky v tom, co je přítomnost, co je minulost a co je ještě dávnější minulost. Pokud jsem to správně pochopila, přítomnost je soudní proces, ale příběh se z většinové části odehrává v době, kdy měla to malé mimčo, o které se snažila starat a které pak někdo ukradl (minimálně to tak zdánlivě zatím vypadá), přičemž ani nevíme, jak jsou tyto dvě časové roviny od sebe vzdáleny. A pak příběh skáče ještě víc do minulosti, když se s mužem poznali a začali spolu randit. Plus tam občas byly takové ojedinělé skoky mimo tyto tři roviny, např. k porodu. Jsem zmatená.

Jak už jsem zmínila, tempo je pomalé, ale seriál si dokázal udržet mou pozornost (a nebylo to jen tím otravným dětským pláčem, který v podstatě celou hodinu nepřestal). Zajímá mě, co se stalo, proč je hrdinka před soudem a jak to celé dopadne, určitě budu koukat dál a doufám, že když si dám všechny epizody najednou, všechny zmatky a nejasnosti mi najednou budou dávat smysl.
  • Jenna Coleman
  • seriál dokáže udržet pozornost diváka
  • zajímavá zápletka se záhadou
  • až moc časté míchání časových rovin
  • nic úžasného tady nehledejte
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
šotek10

šotek10

Snad se jednoho dne dokopu k tomu se podívat. :)
před 5 roky
Další články k tématu