25. 5. 2019

Novinka pod lupou: The Spanish Princess (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Spanish Princess
Žánr Historický, Drama
Stanice Starz
Premiéra 5. 5. 2019
Vysílání neděle, 21:00

Délka pilotu: 60 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Kateřina Aragonská je španělská princezna, která byla zaslíbena anglickému trůnu celý svůj život. Hrdinka přijíždí do deštivé Anglie se svým exotickým doprovodem. Když její manžel náhle zemře, trůn je pro Kateřinu zdánlivě ztracen, dokud se nezaměří na nového dědice, budoucího krále Jindřicha VIII.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Z této historické dramatické série jsem prozatím viděla pouze předchozí díl. Spanish Princess mi ale přijde trošku jiná. Jistě, základy jsou stejné, ale příběh mě nedokázal tolik zaujmout. Nedokážu přesně říct, čím to konkrétně je, protože Kateřina Aragonská a Tudorovci patří mezi moje oblíbená historická témata.

Celý pilot se nese v hodně pomalém tempu. Asi je to celé vykreslením mladé Kateřiny, která mi přijde hodně statická. Pravděpodobně je to schválně, ale vadilo mi, že neukazovala téměř žádné emoce, měla celou dobu nasazený jeden výraz a pohybovala se hrozně pomalu.

Seriál sází na výraznou vizuální stránku, která mu vychází na jedničku. Je skvělé sledovat střet dvou kultur, exotického Španělska a deštivé šedi Anglie. Co se mi ale líbilo u White Princess, to tady chybělo. Na předchozím seriálu jsem oceňovala perfektní chemii mezi Alžbětou a Jindřichem. Tady ale chybí jakékoliv emoční propojení mezi postavami. Opět, chápu, že je to historicky přesné, ale Artuš je naprostý tragéd a Jindřich je vykreslený jako bezcitný spratek, takže tady na nějakou romanci, která byla docela stěžejní v minulých seriálech, není místo.

V prvním díle se toho vlastně moc nestalo. Šlo především o představení postav a představení situace. Hodinová stopáž mi přišla proto přehnaná a seriál lehce uspával. Na vizuál se přece jen nedá dívat donekonečna. I když nemám srovnání s White Queen, tak ve dvojici White/Spanish Princess mi bez debat vítězně vychází Bílá princezna.
  • vizuální stránka
  • hudba
  • pomalé tempo
  • mdlé a nesympatické postavy
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Barbora.orlikova

Barbora.orlikova

Tak po shlédnutí prvního dílu jsem nadšená. Líbí se mi jak seriály na sebe navazuji a že postavy i když...
před 4 roky
Michalenka

Michalenka

Dovolím si nesouhlasit :) Myslím si,že Španělská princezna je zatím nejlepší techto 3historickych dramat....
před 4 roky
Tulrika

Tulrika

Nejvíc se mi líbila Bílá královna. Španělské princezně dám ještě šanci, ale moc mě nebavila. A taky myslím,...
před 4 roky
Další články k tématu