11. 9. 2018

Novinka pod lupou: You (Lifetime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název You
Žánr Drama, Thriller
Stanice Lifetime
Premiéra 9. 9. 2018
Vysílání neděle, 22:00

Délka pilotu: 42 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Příběh je adaptací stejnojmenného bestselleru od Caroline Kepnes. Jde o lovestory z 21. století, která se diváků ptá: Co jste ochotni udělat pro lásku? Příběh začíná, když chytrý manažer knihkupectví potká začínající spisovatelku. V tu chvíli je jeho odpověď jasná: Cokoliv. Hrdina využívá internet a sociální média, aby o dívce získal maximální množství co nejintimnějších informací a tímto způsobem ji poznal. Toto nevinné a lehce nerdské zalíbení se rychle stane posedlostí. Hrdina nenápadně a strategicky odstraňuje všechny překážky… a lidi, kteří mu stojí v cestě.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ano, prosím! Konečně po dlouhé době svěží, překvapivý a chytrý seriál, který se jako lusknutím prstu stane vaši novou závislostí. Nechybělo mi tady asi nic. Líbí se mi obsazení, moderní a nebezpečný příběh i výborný voiceover v podání Badgleyho.

O seriálu jsem již dříve slyšela, a to v souvislosti s Berlantim. Nikdy jsem si o něm ale nevyhledávala žádné další informace a nedívala jsem se ani na trailer, takže jsem netušila, do čeho jdu. Nevím, proč jsem si myslela, že půjde o nějakou romantickou slaďárnu. Pravděpodobně kvůli tomu, že seriál běží na Lifetime, kde se nic jiného ani nevysílá. O to větší překvapení bylo, když mi již po prvních několika minutách bylo jasné, že tohle romcom asi tak úplně nebude.

Moc se mi líbí celé pojetí příběhu. Vidíme tu takového milého, hodného a nevinného hrdinu s andělskou tvářičkou, který se roztomile usmívá a je plachý. Potká krásnou holku, padnou si do noty a všechno vypadá skvěle. Pak se ale ozve voiceover, který nám poodhalí skutečné myšlenky hlavního hrdiny, a z toho mnohdy běhá mráz po zádech. Nevím, jestli bych ho označila jako hrdinu, nebo antihrdinu, ale včera jsem viděla jeden nadpis, který mi k tomu dokonale sedí: Budete mu fandit, a zároveň se kvůli tomu budete cítit hrozně. Je to tak přesně i u mě. Hned po prvním díle mu fandím a chtěla bych vidět, jak skončí spolu, i když logicky je ta představa vlastně hrůzostrašná.

Herecké obsazení je asi mým největším plusem. Badgleyho miluju už od dob Badford Diaries (a stydím se za to, že jsem ještě neviděla Gossipku, i když už se na ni těším od střední školy, takže dobrých 10 let!). Jeho vyvolená je hodně sympatická a oba spolu mají výbornou chemii a myslím, že se k sobě výborně hodí. Ostatních tu zatím mnoho nebylo, i když si nešlo nevšimnout nové role „Emily“. Vedlejší postavy jsou zapamatovatelné, ale zároveň seriál jasně ukazuje, že tady půjde především o hlavní dvojici a že se nebude zaobírat nepotřebnými vedlejšími liniemi, což oceňuju.

Po pilotu jsem nadšená, přesně tento typ seriálů, které jsou moderní, chytře mixují žánry a mají sympatické obsazení, je pro mě jako stvořený. Těším se na maraton!

P.S.: Kdo v dnešní době nemá přihlašovací heslo na telefon nebo počítač? :-O
  • chytré, moderní téma
  • překvapivý vývoj
  • herecké obsazení
  • chemie mezi postavami
  • upoutá pozornost od začátku do konce
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
Micuda98

Micuda98

Tak po prvních pár minutách jsem si říkal, že to bude pecka. A po pilotu se můj dojem jen utvrdil. Bravurní...
před 5 roky
A.R.G.U.S.

A.R.G.U.S.

Pilot je velice podařený, pokud si to udrží stávající kvalitu, tak to bude výborný seriál.
před 5 roky
Alaya

Alaya

Tiež ma najprv od sledovania odradil Badgley a nevenovala som seriálu pozornosť. Ale pred pár dňami sa mi na...
před 5 roky
Další články k tématu