20. 8. 2019

Novinka pod lupou: BH90210 (Fox)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název BH90210
Žánr Drama, Komedie
Stanice Fox
Premiéra 7. 8. 2019
Vysílání středa, 20:00

Délka pilotu: 43 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Jennie Garth,

Tori Spelling, Mike Chessler, Chris Alberghini

Herci Gabrielle Carteris,

Shannen Doherty, Jennie Garth, Brian Austin Green, Jason Priestley, Tori Spelling, Ian Ziering

O čem to je?

Původní herci ze seriálu Beverly Hills 90210 zde hrají vyostřené fiktivní verze sebe sama. Už uběhlo 19 let, kdy se seriál rozloučil. Nyní se všichni znovu sejdou, aby vytvořili reboot. Společná historie a současné osobní životy protagonistů se však mnohdy budou střetávat.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

BH90210 byl jeden ze seriálů, které jsem vždycky sledovala po návratu ze školy. Jeho herce znám i z dalších projektů a mám e ráda, proto jsem byla zvědavá, jak se tento reboot povede. On to není reboot, jen se sešli herci, kteří hrají fiktivní verzi sebe sama. Musím říct, že mě to ze začátku trošku zmátlo, když jsem viděla jejich fiktivní drahé polovičky (Brian už není s Megan Fox?). Musela jsem se podívat na jejich biografie na imdb, abych se ujistila, že tohle je taky vymyšlené.

První díl mi úplně neprozradil, jak se to příběhově bude vyvíjet dál, ale dokázal přesně ukázat, jakou formu nový seriál bude mít. Nejsem si jistá, že je to něco, co bych musela nutně sledovat každý týden. Přece jen původní seriál měl své postavy, tady máme jejich herce, a to prostě není tak zábavné.

Celý reunion působil až moc dramaticky, scéna s šaty mi přišla uměle vyhrocená a k ničemu. Naopak se mi ale moc líbilo, jak herci nehráli, když se v epizodě odkazovalo na Luka Perryho. Bylo jasně vidět, jak moc je jeho náhlý odchod zasáhl, skoro i mně vehnali slzy do očí.

Plus nesmíme zapomínat na ikonickou znělku, které jsme se také dočkali. Tahle melodie se mi z hlavy jen tak nedostane, i po třiceti letech je pořád neskutečně chytlavá.
  • neherectví při narážkách na Luka Perryho
  • znělka
  • nostalgie
  • žádný pořádný a zajímavý příběh
  • scéna s šaty
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dnes trochu jiný pilot, který je začátkem docela odvážného, snad až kontroverzního projektu. Trochu nechápu překvapení lidí, že herci vlastně hrají sami sebe a nejedná se úplně o reboot, ale ona asi propagace nebyla dostatečná. I ve mně byl vnitřní boj emocí, sice jsem si to užíval a byly tu super scény, ale popravdě jsem vlastně nechtěl, aby se mi to líbilo, protože to přeci není BH 90210. Takže i při psaní a hodnocení je to celkem těžké. Každopádně se pokusím být objektivní.

Je fakt, že pilot z větší části působil jako reality show, na druhou stranu tvůrci alespoň částečně přibližují osobní životy herců, jistým přibarveným způsobem. Dost mě pobavila poznámka o stáří herců, protože, upřímně, kdo na to taky nemyslel, že. I scéna před přistáním letadla pobavila. A krádež šatů, co to bylo? Ony se vtipy vlastně balancovaly na tenkém ledu mezi trapností a vtipností.

Jako dobrý tah beru, že jsou nám herci prezentováni jako normální lidé, kterými jsou. I když jsou jimi, přeci jen Tori Spelling a její řada pořadů o vlastním životě. Ale jo, rozhodně bylo toto polidštění přinejmenším příjemné. Jenže je tu zároveň fakt, že se jedná o příběhy inspirované skutečnými životy, jenže proč si to kazit. Trochu mi tu sice chybí kreativita, protože se mi to celé jeví na jedno brdo, všichni si prošli rozvodem nebo právě prožili něco, co jejich vztah zásadně ovlivní, to vše během pilotu. K obsazení se nemá cenu nijak vyjadřovat, protože ho všichni z minulosti známe, jen je tu znatelný ten posun.

Myslím, že vzhledem k závěru a rozehrání nového příběhu po devatenácti letech mají nadcházející epizody větší šanci na úspěch než ta úvodní. Když se bude seriál ubírat tímto směrem, mohl by si fanoušky udržet a třeba by mohlo nakonec dojít i na tolik skloňovaný reboot. Ještě navíc přibude k sestavě Shannen Doherty s poupraveným charakterem proti skutečnosti, která rozhodně rozvíří vody.

Narážky související s absencí některých postav byly nenucené a příběhu sedly, ke všemu ti byl závěr se vzpomínkou na Luka Perryho, který byl hezkou nostalgickou tečkou. Kdo ví, jakou roli by v příběhu sehrál.
  • polidštění herců
  • odvážné zpracování
  • vtipnost
  • vzpomínka na Luka Perryho
  • neoriginálnost příběhů
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Ó, jak já se stydím. Normálně jsem se dobrovolně přihlásil, že se na tohle podívám. A teď se budu muset přiznat, že jsem to za mých mladých let (fuj) horlivě sledoval. No, sledoval. Jako všichni. Představte si, že nic jiného nedávali. A internet nebyl!

Takže přesně jak tvůrci doufali, jsem neodolal a ponořil se do moře nostalgie. Už od prvních tónů znělky jsem měl takovéto nostalgické áááchch na rtech. Trochu mi dělalo problém poznat některé dámy, ale vylučovací metodou se podařilo, páni naštěstí vypadají furt stejně (kyš kyš).

Jsem rád, že to tvůrci pojednali mockumentary stylem a ještě víc je fajn, že jim na to herci přistoupili a vůbec se ze sebe nebojí dělat si srandu. Dá se říct, že pilot se nese v duchu „kdo ze sebe udělá většího vola“. Což na pilot stačí, stejně jako ta koňská dávka nostalgie, ale otázka je, jestli to stačí na dalších pár dílů, co tahle minisérie má mít. Moc si to nemyslím, ale i tak jsem za tenhle návrat do minulosti rád. I když nové generaci asi nic neřekne…
  • podařilo se jim sehnat komplet obsazení (to, co se dožilo)
  • herci si ze sebe dokážou dělat srandu
  • bez kyblíku nostalgie asi o ničem
  • občas to s tou předstíranou blbostí přehánějí
50 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
andromache

andromache

Na ČT? Já měla za to, že to dávala Nova ;). Ostatně jako většinu kultovek té doby, snad až na Queenovou...
před 4 roky
Yellow

Yellow

Já jsem teda nadšená, ta sebeparodie je úžasná a kdo má povědomí o tehdejší fandomu a to, jak herci...
před 4 roky
Martysek

Martysek

Podle hodnocení nás moc nadšených není :-) Mě se to tedy taky líbí. Kdyby to bylo klasické pokračování,...
před 4 roky
Další články k tématu