3. 12. 2018

Novinka pod lupou: The Kominsky Method (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Kominsky Method
Žánr Komedie
Stanice Netflix
Premiéra 16. 11. 2018
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 31 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Sandy Kominsky je herec, který před mnoha lety zažil svých 15 minut slávy. Dávno po něm ale už neštěkne ani pes, a tak se hrdina musí živit jako učitel herectví.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Takže Netflix si vytvořil svou pánskou verzi Grace and Frankie, jo? Vůbec jsem netušila, do čeho jdu, když jsem si seriál pouštěla. Ale hned od první minuty mě seriál upoutal. Ne že by tam bylo něco akčního a inovativního, ale celkově, přítomnost Douglase, intenzivní scéna, práce kamery, absence hudby… to vše mě upoutalo a musím říct, že z celého pilotu mám hodně dobrý pocit.

Je to ten typ komedií, u kterých se moc nezasmějete. Nesnaží se ze všech sil tlačit na pilu, ale přitom působí o to příjemněji a snadno se sleduje. A vůbec mi nevadí, že hlavní postavy jsou asi o 40 let starší než já. Že bych stárla a dospívala do toho bodu, kdy už si budu užívat i dospělácké seriály namísto nekonečných soapek a teen dramat? No, to nevím, ale na tohle se mi dívalo dobře.

Upřímně, ani za nich bych netipovala, že tento seriál má na svědomí Chuck Lorre. Zatím jsem od něj moc věcí neviděla, ale pamatuju si na pilot Mom a maraton TAAHM a oboje je na sto procent odlišné od tohoto kousku, který se naopak spíše podobá zmíněným Grace a Frankie.

Líbí se mi, že to nebylo jen haha, ale naopak hned v pilotu se hrdinové museli vypořádat s těžkou životní situací, a dle mého to zvládli bravurně a dokázali mi vykouzlit úsměv na tváři. Jejich přátelství vypadá prostě skvěle a myslím, že mě bude bavit je sledovat při dalších dobrodružstvích.
  • herci, postavy
  • příjemná atmosféra
  • nesnaží se být vtipný za každou cenu
  • pro dospělejší publikum
  • moc se nezasmějete
70 %
Mé hodnocení
ragelly

U novinek, o kterých ještě ke všemu nic nevím, se nestává, že by mě chytly hned od začátku, tomuto seriálu se to ale povedlo. Netvrdím, že to tak musí cítit každý, ale mně zkrátka sedly postavy, vtip, příběh, mělo to všechno, co to mít mělo. Ke všemu to bylo i emocionální, takže celkový pocit z pilotu byla jakási reálnost příběhu.

Když to vezmu od konce, tak se „zvratem“ v závěru se v nadcházejících epizodách můžeme těšit na něco trochu odlišného něž u pilotu, možná by to ale mohlo kvalitu mírně ovlivnit. Závěr byl docela uzemněním při atmosféře epizody, co samozřejmě nechápu jako zápor, ještě to umocnilo reálnost příběhu.

Naopak úvod epizody byl zcela odlišný a zrovna na mě působil stylem, co jsem si to pustil, tentokrát v dobrém smyslu. Tak nějak tu nejspíš měli narážet dvě (no vlastně víc) rozdílné generace, které ale společně vytvářejí svěží prostředí a nápady, tudíž jsem spokojen jak s obsazením, tak i s jednotlivými postavami. Sandyho nová „přítelkyně“ je taky suprově zahrána a opět pobaví.

Já jsem zkrátka s tímto projektem spokojen, možná je mé hodnocení přehnané, podle mě to mělo od každého kousek a především to nebyl ztracený čas při sledování.
  • postavy
  • příběh, prostředí
  • humor, lehkost
  • reálnost, vtáhne do děje
  • možná by to mohlo být trochu delší
  • závěr (i když chápu záměr)
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Díky za lupu, zkusím, až pročistím watchlist a bude trošku víc času :-)
před 5 roky
sandokan555

sandokan555

Pozeram aky je Douglas stary ...tak pozeram ze ..74 ..ako vazne 74!!!
před 5 roky
Tulrika

Tulrika

A to musí doma poslouchat svého 102 let starého tátu.
před 5 roky
Další články k tématu