4. 8. 2019

Novinka pod lupou speciál: Veronica Mars (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Veronica Mars
Žánr Drama, Krimi
Stanice Hulu
Premiéra 19. 7. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 48 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává pět let po událostech z filmu V Neptunu během jarních prázdnin řádí sériový vrah. Veronica se vrací zpět ke svým detektivním kořenům a bere na sebe jeden velký případ, který navždy změní její život i životy všech v hrdinčině okolí.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Speciální vydání Novinky pod lupou už jsme tu několikrát měli, když jde o vracející se seriál, který mnoho lidí zná a očekává. Je jasné, že Veronica Mars nemohla zůstat mimo náš radar. je to už spousta let, co jsem první tři řady (a později film) viděla, takže nemůžu úplně přesně srovnávat, jak si revival stojí oproti původnímu seriálu.

Každopádně můžu říct, že sledování prvního dílu jsem si maximálně užila. Bylo skvělé znovu vidět všechny známé a oblíbené tváře. Logan a Veronica… to nemá ani cenu komentovat, prostě jeden z nejlepších seriálových párů, které mají dokonalou chemii a ta se prostě nikdy neokouká.

Hned na první pohled zaujala znělka. Je moderní, temná, vynalézavá, hezky graficky udělaná a doprovází ji naše stará známá písnička, která mě hned dokázala vtáhnout zpět k atmosféře seriálu. Jsem ráda, že ta se ani po letech nezměnila a stále jde o tu starou dobrou Veronicu, která vyniká svou osobností a výbornými hláškami.

Nevím, jestli to byl úmysl, asi ano. Ale moc mě potěšila a pobavila sázka Verči s tátou ohledně toho, kdo déle neřekne sprosté slovo. Je to dobrý odkaz ke Kristinčině The Good Place, kde se v tomto ohledu (alespoň v pilotu, který jsem jako jediný zatím viděla) skutečně vyřádili. Upřímně forking používám dodnes :-)

Celkově perfektní úvod do nové záhady, známé postavy, chemie mezi LoVe k nezaplacení, hláškující Veronica a perfektní atmosféra. Jsem naprosto spokojená a těším se na další díly. Kromě posledních 10 minut, které už jsem si samozřejmě stihla vyspoilerovat.
  • LoVe
  • Veroničiny hlášky
  • odkaz k The Good Place
  • hudba, atmosféra
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Na dnešní novinku jsem se těšil, protože, jak všichni víte, není to novinka v pravém slova smyslu. Sice jsem původně chtěl sjet všechny čtyři série maratonem, ale nakonec jsem se na to vykašlal a šel rovnou na tu poslední, no udělal jsem dobře.

Nový příběh a případ je úplně odlišný od toho, na co jsme byli zvyklí dřív. Nevím jak vy, ale já teda zrovna u seriálu Veronica Mars mexický kartel fakt nečekal. Trochu jsem měl obavy z Veroničina otce, jestli ještě bude mít co nabídnout, především kvůli té holi, ale tvůrci ho do příběhu zapracovali dobře a nakonec myšlenky starého železa ještě využili. Ač nerad, musím přiznat, že se „pilot“ docela táhl, proti následující epizodě určitě. Dost to bylo následkem hromady postav a zprvu naprosto zmatených scén, které vy výsledku ale smysl dávají. To bylo nejspíš to jediné z mínusů.

Super byla scéna s bombou, fakt v tu chvíli jsem zůstal jen tak sedět a hledět, protože jsem to sice čekal, ale na jiném místě, u bazénu nebo tak. Prostě super. Celkově i po těch letech si seriál drží svoji kvalitu a chvílemi jakoby se kromě Veroničina účesu nic nezměnilo. Vždyť jen scéna s Loganem na pláži, to chování, prostě vítejte zpět. Ke všemu jsou tu na každém kroku odkazy na předešlé série a příběhy, které ale zároveň nejsou nijak nucené.

A samozřejmě úvodní titulky. Ty prošly hlavně obří vizuální změnou, která prostě šla s dobou. Skladba nám sice zůstala, ale taky dostala nový kabát, takže tu máme v podstatě zbrusu nový úvod a je to úžasné. Miluju ty barvy. Vlastně ještě jedna změna je s tím spjata, nové logo. Úplně nové není, jedná se o to, které známe ze třetí série, ale zase má úplně jiné provedení a působí dynamičtěji.

Za mě tedy úvod nové série až na pokulhávající tempo, které se dál zpraví, super návrat legendárního seriálu, který má určitě stále co nabídnout. Takže myslím, že kdybychom se v nadcházejícím období dočkali infa o prodloužení, nikdo by nebyl proti.
  • Veronica Mars
  • jako dřív
  • napětí
  • odkazy
  • úvodní titulky
  • pomalejší spád
90 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Longsword

Longsword

Právě dodíváno, (víkendový maraton je peklo ;-) ) a musím říct, že tak, jak dospěla hlavní hrdinka, tak...
před 4 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Ehm. Safra.
před 4 roky
Leeuska

Leeuska

Já ji miluju - ty slovní potyčky mezi Veronikou a jejím otcem jsou vyšperkovaný, a ten humor tam je,...
před 4 roky
Další články k tématu