17. 2. 2019

Novinka pod lupou: Pure (Channel 4)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Pure
Žánr Drama
Stanice Channel 4
Premiéra 30. 1. 2019
Vysílání středa, 22:00

Délka pilotu: 30 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Rose Cartwright (předloha)
Herci Charly Clive,

Joe Cole, Kiran Sonia Sawar, Niamh Algar

O čem to je?

Marnie není v pořádku. Posledních 3672 dnů má nemravné myšlenky a neví proč nebo co by měly znázorňovat. Jednoho dne se rozhodne odjet do Londýna, kde nezná jedinou duši (a vlastně ani sebe sama). Ale ve městě se jí začne dařit budovat nový život.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tak tohle je nápad na seriál, který tu snad ještě nebyl, a to už asi bylo natočeno vše. Pure od Channel 4 v sobě kombinuje vtip, vážnost, sex, objevování sebe sama, experimentování, a celé je to jedna velká zábava.

Nevěřila bych, že to řeknu, protože na první pohled to vypadalo jako jedna z dalších trapných britských komedií, a tím nemyslím ty, které patří ke kultovním seriálovým pokladům (i když nemám ráda britský humor obecně), ale spíš ty, se kterými jsem měla tu čest v minulých sezónách NPL a šly absolutně mimo mě. Ale co Pure zachraňuje, to je způsob, jakým seriál podává toto neotřelé téma.

Hlavní hrdinka na pohled nevypadá nic moc, ale herečka se své role zhostila opravdu na výbornou. Čím déle pilot běžel, tím více jsem se bavila a tím více mě zajímalo, jak to s hrdinkou bude pokračovat dál. Zahrála to opravdu skvěle, dokázala být vážná, vtipná a zoufalá zároveň, což oceňuju, protože mně se na to díky tomu dívalo s takovou pohodou a lehkostí, a jen s úsměvnou mírou trapnosti, přesně tak, jak to asi tvůrci zamýšleli.

Pilot nás seznámil s několika zdánlivě epizodními postavami, ale podle krátkých ukázek příští epizody to vypadá, že příběh bude serializovanější a tyto postavy v něm budou hrát větší úlohu, což se mi líbí ještě více. Těším se, až uvidím, jak tohle celé dopadne.

Mimochodem, sexu je zde dost, i když tady vlastně vůbec žádný není. Ty útržky představivosti hrdinky jsou pro epileptiky asi lehce nebezpečné, protože se v nich střihač očividně vyřádil. Než si uvědomíte, co sledujete, jste o pět představovaných scén dál. Ale nevadí, tak nějak to k tomu sedí.
  • hlavní hrdinka
  • zajímavé téma
  • povedený mix žánrů
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Nira

Nira

Tak do tohoto se mi podle popisu vůbec nechtělo, ale hodnocení navnadilo, pustila jsem si trailer - stačilo...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno a zklamání. Pilot vypadal tak nadějně, ale zbylé epizody příběh nikam neposunuly. Ty neustálé...
před 2 roky
Další články k tématu