17. 10. 2018

Novinka pod lupou: The Conners (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Conners
Žánr Komedie
Stanice ABC
Premiéra 16. 10. 2018
Vysílání úterý, 20:00

Délka pilotu: 22 minut

Předskokan
Konkurence NCIS (CBS), The Flash (The CW), The Gifted (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka

O čem to je?

Po nečekaném sletu události je rodina Connerů nucena čelit denním problémům a životním situacím v Lanfordu způsobem, jak si to nikdy nedovedli představit.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Kolikrát ještě kvůli tomuto seriálu budeme muset tento článek psát? :-D Ale tak dobře, prostě Roseanne je zpět, jen bez Roseanne.

Musím říct, že seriál se s neslavným odchodem slavné herečky rozhodně nepáral, a rozhodně se nedržel zpátky. Roseanne byla vykreslena jako feťačka, která před svou rodinou zatloukala a ukrývala si prášky po celém domě. Takže nakonec i truchlící manžílek přešel na druhou stranu a uznal, že Rosie nebyla tak dokonalá a že si nezaslouží pořád bránit. Prostě a jednoduše, nenechali na ní niť suchou.

Jinak ale humor zůstal stejný. Lidi, kteří původní seriál měli rádi a dívali se i na revival, se můžou v klidu dívat dál, protože se nic nezměnilo, pouze tady chybí jedna postava. První díl byl tedy z většiny trošku depresivní a hodně právě o smrti, ale na konci už to vypadalo, že se všichni přes Rosie přenesli a další epizody už se ponesou v odlehčenějším duchu.
  • pohodová atmosféra
  • veřejný výsměch Roseanne
  • další z řady obyčejných rodinných sitcomů
  • pro mě nic moc humoru
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Přijde mi, že na důvod, který vlastně vedl ke vzniku tohoto spin-offu místo další série Roseanne, se tak nějak při psaní scénáře zapomnělo. Nebo vlastně možná ne. Celý pilot je totiž věnován právě Roseanne, která si to ovšem od tvůrců a scenáristů taky dost odskákala. Místo, aby tuto část příběhu rychle uzavřeli, musí ji celý pilot vykreslovat jako trosku, která byla na dně a SPOILER » vzala si život «. Někdo měl potřebu ji asi potrestat ještě víc.

Co se týče návaznosti, seriál se drží původního konceptu, takže se vracejí všechny postavy, což je fajn. Opět je seriál udělán, tak aby navazoval na původní sérii, takže jak prostředím, tak stylem natočení zapadá. Vtipy jsou taky ve směs laděny jako dříve, ale přijde mi, že tomu něco chybí, možná je to jen záležitost pilotu a zvoleného tématu (snad). Takže jako vysloveně smát se asi nebudete, rozhodně ne v kuse, ale sem tam něco vtipného zazní (například scéna s kávovarem nebo objímací scéna).

Díky absenci Roseanne by seriál mohl nabídnout nové, jiné scény a příhody, než doposud. Je tu ale taky více prostoru pro Johna Goodmana, který by se tak mohl předvést v novém světle. Seriál nejspíš má šanci uspět i bez původní hlavní hrdinky, ale myslím si, že diváci si zase tak lehko nezvyknou a chybět alespoň částečně bude. Každopádně pokud máte rádi seriál Roseanne nebo chcete vypnout u něčeho, nad čím fakt nemusíte přemýšlet, zkuste to.
  • vrátily se všechny postavy (kromě Roseanne)
  • původní vzhled
  • koncept
  • docela to uteklo
  • téma pilotu
  • chybí vtip
  • osud Roseanne (spíš trest)
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
luciakanky

luciakanky

už len pre ten úbohý spôsob vybavovania si účtov nemám chuť si seriál pozrieť. Roseane si povedala svoj...
před 5 roky
sandokan555

sandokan555

A vies vobec co povedala?.. uplnu pravdu pretoze ta osoba skutocne vyzera ako klon horskej gorily. Ale...
před 5 roky
Yellow

Yellow

I idiot ví, že urazit někoho na základě jeho rasy, etnika, náboženství nebo sexuality je v USA...
před 5 roky
Další články k tématu