31. 3. 2019

Novinka pod lupou: Pretty Little Liars: The Perfectionists

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Pretty Little Liars: The Perfectionists
Žánr Drama, Mystery, Teen
Stanice Freeform
Premiéra 20. 3. 2019
Vysílání středa, 20:00

Délka pilotu: 42 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Beacon Heights je zdánlivě perfektní městečko. Tři vysokoškolští přátelé se musí vypořádat se stresem, který s sebou přináší snaha být ve všem perfektní. Městem i jeho obyvateli otřese první vražda. Perfekcionisté se schovávají za své temné tajemství, lži a vzájemné alibi.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Lhářky jsou zpět. Tedy jejich levnější a mírně nudnější napodobenina. Konečně je tu nějaký seriál, u kterého jsem viděla ten původní, takže můžu trošku srovnávat. I když ono vlastně není co. Novinka těží z názvu svého slavného předchůdce, ale kromě několika narážek v prvních minutách jasně dává najevo, že jde o zcela samostatný seriál, u kterého mnoho návštěv známých postav čekat nemůžeme.

Upřímně, očekávám smršť nenávistných a zklamaných komentářů. Ostatně samy Lhářky jich měly požehnaně ještě dřív, než se stihlo odvysílat finále. Faktem je, že jde o solidní teen mystery krimi soapku, která bohatě postačí k relaxu během pátečního večera. Nečekala jsem od toho žádnou hitparádu, kterou bych si okamžitě zamilovala. Nároky byly takové, abych se bavila a příběh mě zaujal, což se stalo.

Pokud se seriál bude inspirovat, čeká nás opět překombinovaný příběh plný třikrát otočených zvratů a nespočtu nových postav, které se ukážou jako viníci, i když v pilotu ještě vůbec neexistují. Ale ruku na srdce, pokud do seriálu jdete, očekáváte snad něco jiného? Je tohle tedy vlastně mínus pro ty, kteří plánují sledovat? Řekla bych, že ne.

Záhada na škole se mi líbila. Je to asi tím, že podobné teen mystery miluju už od doby Veronicy Mars, i když tahle kočka nastavila kvalitu a laťku zábavnosti úplně někde jinde, než kde jsou nyní Perfekcionisté. I tak mi ale pilot utekl jako voda a dokázal zabavit. Postavy jsou trošku mdlé, navíc pořád nevím, co si myslím o smíšené skupince (kluk a dvě holky). Jedno z kouzel Lhářek bylo to, že šlo o samé holky a nejlepší kamarádky.

Líbil se mi i závěr epizody. Sice nevím, co si o tom cliffhangeru mám myslet, protože těch pár vteřin mi rozhodně neprozradilo, o co tam vlastně šlo. Na druhou stranu to splnilo svůj účel – probudilo to ve mě zvědavost natolik, že kdybych byla pravidelný týdenní divák, tak si další díl opět zapnu. Jelikož to jsem ale já, tak seriál maximálně zamíří do watchlistu a budu doufat, že se na něj někdy v budoucnu dostane řada.
  • zábavný příběh
  • postavy nejsou úplně na zabití
  • cliffhangerový konec
  • Mona je stále cool
  • Alison nemá šťávu
  • smíšená skupinka postav
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Nika.M

Nika.M

Jistě víte, na co narážím. Jsem jedna z těch, kteří nejen četli knižní předlohu, ale četli ji dokonce...
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Ani jsem nepředpokládala, že seriál skončí nějak alespoň částečně uspokojivě, ale i tak mě...
před 3 roky
Další články k tématu