19. 3. 2019

Novinka pod lupou: Love, Death and Robots (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Love, Death and Robots
Žánr Animovaný, Antologie, Sci-Fi
Stanice Netflix
Premiéra 15. 3. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 30 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Tim Miller
Herci

O čem to je?

Antologie, která je složená z krátkých animovaných příběhů odehrávajících se v různých žánrech včetně sci-fi, fantasy, hororu a komedie.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Jde o antologii, takže každý díl bude mít jiný příběh a postavy. Při sledování jsem to nevěděla, ale upřímně bych si dokázala představit, že by se představený příběh mohl rozvíjet dál. Nabídl spoustu zajímavých zvratů i postav a těšila jsem se, co z toho nakonec vyleze.

Na druhou stranu když se zamyslím, vše podstatné zde vlastně bylo řečeno a zápletka vyřešena. Sice jsem se nedozvěděla (nebo jsem to nezaznamenala) motiv zloducha, proč chtěl, co chtěl, ale co se týče hlavní hrdinky, tak tam jsme se odpovědí dočkali.

Překvapivě musím říct, že mi vůbec nevadilo, že to bylo animované. Příběh měl nápad, nechybělo mu dobré grafické zpracování, napětí a působivá atmosféra, stejně jako více i méně očekávané zvraty a šoky. Když k tomu připočtete příjemnou krátkou stopáž, je tu seriál, který na zkrácení půlhodinky volného času určitě stačí.

Tím, že jde o analogii, se dost možná dočkáme více zajímavých příběhů, aniž by byly jakkoliv zdlouhavé nebo zabředávaly do prázdna a nudy. Pravděpodobně dál sledovat nebudu, protože to přece jen není úplně můj styl, ale sledování pilotu mě docela bavilo.
  • zábavný příběh
  • spousta zvratů
  • sympatická hrdinka
  • krátká stopáž
  • nemám potřebu sledovat dál
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Love, Death and Robots ke mně přišel znenadání jako kratší (v uvozovkách) webseriál od Netflixu s tematikou budoucnosti lidské společnosti. Ne že by se v poslední době s takovými seriály úplně neroztrhnul pytel (Weird City, The Twilight Zone, a vlastně i Black Mirror), proto mě zajímalo, jak se k tomu postaví právě Netflix.

Ten se očividně snažil jít cestou většího odporu a namísto na příběh se zaměřil na vizuální stránku. Celý seriál je vyveden kompletně v CGI, takže na jednu stranu se dočkáte obřího souboje dvou příšer (který sám o sobě je vyvedený poměrně zdařile a nápaditě), ale na druhou stranu všechny postavy postrádají nějakou lepší obličejovou mimiku. Abych to shrnul velice jednoduše – celé to vypadá jako lepší trailer na počítačovou hru. A to doslova.

Příběhově je pilot poměrně slabý. Ano, má sice jen patnáct minut a polovinu z dílu zabere právě zmíněný souboj, ale všechno podstatné se vlastně dozvíte až v poslední minutě – a i to je následně přebito takovým WTF momentem, že jakmile začnete nad tím, co vám tvůrci naservírovali, přemýšlet, uvědomíte si, že taková zápletka by možná fungovala u osmiletých dětí a že je připravená čistě proto, aby mohla mít epizoda jeden velký zvrat.

Možná je to právě tento případ, kdy je potřeba se podívat na další díly, aby člověk ocenil komplexnost a jedinečnost světa, příběhové linky i vytříbenost a zajímavost charakterů. Já se na další díly podívám. Kdybych měl hodnotit podle pilotu, ptal bych se sám sebe, proč Netflix natočil něco, co je kompletně CGI, když ho daleko lépe by působila kombinace s živými herci (a nemůžu se tak nějak zbavit pocitu, že celý svět toho Neolondýna vypadá jako vystřižený z Ality). Taky bych se ptal, jestli se nemohlo aspoň do pilotu vlézt o pět minut příběhu navíc, který by, ať už by byl jakýkoliv, ten díl pozvedl o dost výše.

PS: Druhý díl je mnohem, mnohem lepší než první.
  • CGI nevypadá zle
  • souboj Khanivore s Turboraptorem
  • závěrečný twist shodí celou epizodu svou nelogičností
  • díky souboji neskutečně málo prostoru na vykreslení postav
  • celou dobu budete mít pocit, že sledujete trailer na počítačovou hru
50 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Yellow

Yellow

První příběh nebyl špatný, ale neohromil, ale zase mě dostali Three Robots, parádně jsem se bavila...
před 5 roky
BuBBleS

BuBBleS

Mně se na Netflixu nevím proč jako první díl spustil The Witness, což byla děsná slabota. Viděl jsem už...
před 5 roky
Další články k tématu