29. 3. 2019

Novinka pod lupou: Shadow (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Shadow
Žánr Drama, Thriller
Stanice Netflix (Afrika)
Premiéra 8. 3. 2019
Vysílání celá série k dispozici

Délka pilotu: 48 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Drsný bývalý policista Shadow v Johannesburgu vykonává spravedlnost za svých vlastních podmínek a vyhledává lidi, kteří se sami nedokážou bránit, aby je ochránil.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Africký Netflix je zase něco trošku jiného. I když musím být upřímná, zas tak odlišné od běžných amerických nebo britských thrillerů mi to nepřišlo. Mé znalosti Afriky jsou dost omezené, Jihoafrická republika je ale asi dost podobná západním kulturám.

Líbí se mi, jak seriál plynule mění a kombinuje angličtinu a místní domorodý jazyk. Oba zní dost podobně, jen mě mátlo, že jsem vždy z ničeho nic přestala rozumět, co říkají, jako kdyby začali trošku blábolit a já se nechytala; až po chvíli jsem si uvědomila, že to vlastně není angličtina. Ale nevadí, titulky přišly na záchranu, takže příběhově lze pochytit vše bez problémů.

Trošku větší problém jsem měla s postavami. Vím, že černoši či Asiati říkají to samé o běloších, ale já jsem hlavního hrdinu a záporáka nemohla rozeznat. Celou dobu mě to mátlo, protože jsem si myslela, že jde o jednu postavu, a až v jejich společné scéně jsem začala chápat, že to tak úplně není. Ale opravdu, stejná tvář, stejné vlasy, stejný typ postavy a stejné herectví, bylo to trošku matoucí.

Jinak k příběhu moc nemám, co bych řekla. Seriál mě nedokázal upoutat, i když jsem se snažila sledovat pozorně. Možná právě proto, že jsem se musela až moc snažit, tak jsem si nakonec uvědomila, že si mě nedokázal vtáhnout do děje. Další díly už si nepustím, i když závěr sliboval zajímavý vývoj událostí.
  • rychlé tempo
  • zábavné akční scény
  • plynulé míchání jazyků
  • dvě stejné postavy
  • v příběhu ničím nezaujme
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu