30. 3. 2019

Novinka pod lupou: Shrill (Hulu)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Shrill
Žánr Komedie
Stanice Hulu
Premiéra 15. 3. 2019
Vysílání celá série k dipozici

Délka pilotu: 29 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Lindy West (předloha)
Herci Aidy Bryant,

Lolly Adefope, Luka Jones, John Cameron Mitchell, Ian Owens

O čem to je?

Annie je mladá žena, která touží změnit svůj život, ale ne své tělo. Snaží se prosadit jako novinářka a vypořádávat se se špatným typem známostí, nemocnými rodiči a perfekcionistickým šéfem. A aby toho nebylo málo, svět okolo ní ji nebere vážně, protože není dost dobrá kvůli své váze. Hrdinka si ale postupně začne uvědomovat, že je stejně dobrá jako všichni ostatní, a začne se podle toho chovat.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ani se mi nechce věřit, že tu jednou máme seriál o obézní hrdince, kde její váha není předmětem zesměšňování a její osobnost se dá vystát. Celkově pilot hodnotím kladně. Nečekala jsem od něj nic, ale epizoda příjemně utekla a většinu času jsem nemusela otráveně protáčet panenky.

Hlavní hrdinka je poměrně výrazná osobnost. Přišlo mi zajímavé, jak se v průběhu epizody měnila její povaha. Nejsem si úplně jistá, že takhle jde obrátit v podstatě skoro o 180°, ale na druhou stranu to nepůsobilo přehnaně ani uměle. Prošla si za ten díl hodně věcmi a celkově atmosféra zhoustla; ze začátku šlo spíše o komedii, ale ke konci už tam bylo pár dost procítěných dramatických monologů, takže si nejsem úplně jistá, kam ve výsledku seriál žánrově zařadit.

I tak se mi na něj ale dívalo dobře. Krátká stopáž vždy potěší, zvlášť když se piloty snažíte rychle vměstnat do volné chvilky, kterých poslední dobou není až tolik, jak bych si přála. Na druhou stranu neříkám, že jsem se do příběhu tak zažrala, že bych se nemohla dočkat dalšího dílu. Názor výjimečně píšu hned po odsledování, takže mám seriál ještě v živé paměti, ale myslím, že za pár dnů už pořádně nebudu vědět, co se tam vlastně stalo. Nemá nic, čím by vás upoutal a zůstal vám v paměti delší dobu. Na odpočinek dobré, ale srdcovka z toho pro většinu lidí asi nebude.
  • hlavní hrdinka
  • krátká stopáž
  • prvky komedie i dramatu
  • nedokáže utkvět v paměti
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu